ХАРАДИНАЈ ПЕРЕ РУКЕ ОД ТАЧИЈА: То је била велика грешка

Novosti online

07. 12. 2020. у 15:34

ХАРАДИНАЈ ПЕРЕ РУКЕ ОД ТАЧИЈА: То је била велика грешка

Фото: АП

ЛИДЕР Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је изгласавање Специјалног суда са седиштем у иностранству била велика грешка.

Он је за то окривио бившег лажног председника лажне државе Хашима Тачија и бившег председника ДПК Кадрија Веселија, преноси Газета Експрес.

- Да, била је грешка гласати за овај Суд. Тада Алијанса и ја лично нисмо гласали. Тражили смо Суд на (тзв.) Косову, односно да се то повери (тзв.) Косову као било којој независној држави. Истовремено, да не буде етнички. Имали смо те две примедбе - рекао је Харадинај за OraNews, а преноси Косово онлине.

Додао је да "то што је изгласан овај Суд заиста је била грешка у то време и Тачија и Веселија и ДПК, јер су се сложили да гласају за суд који је значио директно неповерење у локално правосуђе, у (лажну) државу Косово".

Харадинај сматра да "је (тзв.) Косово могло изгласати суд, када је то затражила међународна заједница, савезници, Американци и Европљани”.

- Прва грешка је та што смо одустали од себе и могућности да спроведемо фер суђења за све стране без обзира на етничку припадност - рекао је Харадинај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)