ДАЛЕКО ОД УЈЕДИЊЕЊА: Неслагање опозиције око раздвајања председничкх и парламентарних избора

Д. М.

05. 12. 2020. у 07:20

ДАЛЕКО ОД УЈЕДИЊЕЊА: Неслагање опозиције око раздвајања председничкх и парламентарних избора

Фото М. Анђела

ИАКО опозициони лидери готово свакодневно позивају на збијање редова, јединство и заједничко деловање, стварање неког снажнијег блока, у којем би било више странака, није ни на видику.

Осим турбуленција у Удруженој опозицији Србије, где је после одлуке Вука Јеремића и Драгана Ђиласа да Народна странка и Странка слободе и правде формирају одвојене клубове одборника у Скупштини града Београда, ствари не стоје сјајно ни на другом полу опозиционе сцене.

Наиме, странке које су на позив лидера СДС Бориса Тадића започеле разговоре о будућој сарадњи, досад су одржале седам састанака, последњи прошлог петка, путем апликације Zoom, али свако ново окупљање избацује на видело све већа неслагања међу њима.

На последњем састанку дошло је до размимоилажења око предлога да заједнички траже раздвајање ванредних парламентарних и председничких избора, који би требало да буду одржани на пролеће 2022. Док се неке странке, попут ПСГ, залажу за раздвајање, има и оних које сматрају да би финансијски и организационо било неиздрживо да воде две кампање у кратком року.

- Нажалост, свако ново окупљање и разговор показују да од евентуалног договора о некаквом заједничком деловању нема ништа, јер је превише сујета и унутарстраначких интереса, иако је већина партија буквално осакаћена, и финансијски и организационо и програмски. Не можемо да се договоримо ни око најелементарнијих ствари, а могу тек да замислим која ће збрка да настане када на дневни ред буде дошло, рецимо, питање кандидата на председничким изборима - каже наш саговорник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)