ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА О'БРАЈАНОМ: Саветник за националну безбедност САД поздравио допринос председника Србије миру и стабилности

Танјуг

04. 12. 2020. у 18:00

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ОБРАЈАНОМ: Саветник за националну безбедност САД поздравио допринос председника Србије миру и стабилности

Фото: Драган Миловановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са саветником за националну безбедност САД Робертом О''Брајаном који је поздравио допринос председника Србије испуњавању циља да Западни Балкан буде миран и стабилан регион, привлачан за америчке и друге стране инвестиције, које би допринеле његовом друштвеном и економском развоју.

Саговорници су констатовали и да су односи двеју земаља у успону, али да има још много могућности да се они унапреде до вишег нивоа, посебно у области економије, саопштила је прес служба председника.

Вучић је захвалио О'Брајану на личном ангажовању у јачању српско-америчких веза, истакавши да је отварање регионалне канцеларије америчке Међународне финансијске корпорације за развој у Београду снажна подршка друштвеном и економском развоју Србије, али и Западног Балкана.

Вучић је истакао да је, током састанака у Белој кући, схватио да саветник О''Брајан разуме позицију Србије и да је увек био спреман да чује захтеве и проблеме српске делегације.

Председник Вучић је истакао да ће Србија поштовати договор из Вашингтона о економској нормализацији и да се нада да ће тај споразум допринети миру и стабилности у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (47)