ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ИВАНОВИЋА: "Неозбиљност приштинског суда одуговлачи процес"

Д. З.

04. 12. 2020. у 11:18

ПРЕД специјалним одељењем основног суда у Приштини данас је одржано прво рочиште, по трећој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ИВАНОВИЋА: Неозбиљност приштинског суда одуговлачи процес

Фото: Д. Зечевић

Иако је данас оптуженима у овом случају требало да се прочита нова оптужница коју је тужилаштво донело после налога апелационог суда да се допуни првобитна друга по реду оптужница, то се није догодило јер је на данашњем рочишту издата примедба због адвоката одбране.

- Одложено је рочиште јер је било примедби да адвокат Фарук Кореница не може да заступа двоје осумњичених јер је у истражном поступку заступао Радета Басару, а сада заступа Недељка Сасојевића - истиче адвокатица Јована Филиповић, адвокат одбране Силване Арсулић, секретарице покојоног Ивановића.

И док понавља да је у питању неозбиљност приштинског суда који на све начине одуговлачи овај процес, Филиповићева истиче да адвокати одбране имају примедби и на оптужницу која по њиховом мишљењу не садржи основне елементе када је у питању овај случај, то јест ко је извршио кривично дело и на који начин.

И остали адвокати одбране револтирани су одлагањем рочишта на којем је требало да се прочита оптужница и да се осумњичени изјасне о истој, а којом је поред шесторо осумњичених који су познати јавности, обухваћена још два НН лица које тужилаштво није желело да открије, наводно због истраге.

Иначе, наредно рочиште заказано је за петак у 13 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)