СЕДНИЦА ВЛАДЕ: Усвојен предлог измене Устава, уводи се картица "За наше хероје" - ево ко ће моћи да их добије

В. Ц. С.

03. 12. 2020. у 18:48

СЕДНИЦА ВЛАДЕ: Усвојен предлог измене Устава, уводи се картица За наше хероје - ево ко ће моћи да их добије

Фото: П. Милошевић

ВЛАДА је усвојила предлог за промену Устава Србије у делу који се односи на судове и јавна тужилаштва, као и избор и именовање судија Уставног суда.

Како је саопштено из Владе, овом иницијативом су она и Министарство правде потврдили чврсту опредељеност у спровођењу реформских процеса и испуњавању активности из ревидираног Акционог плана за Поглавље 23.

- Промена Устава у делу правосуђа неопходан је корак у даљем оснаживању владавине права и даљем усклађивању са европским правним тековинама и стандардима - наводи се у саопштењу.

Такође је усвојен и Закључак о успостављању привременог пројекта - Картица погодности "За наше хероје" за запослене, радно ангажоване и волонтере у ковид - 19 систему, којима су омогућене одговарајуће олакшице због отежаних услова живота и рада током пандемије.

Увођењем ове картице биће могуће остварити погодности приликом плаћања роба и услуга код привредних друштава, правних лица, предузетника, установа и партнерских компанија са којима ће бити потписан протокол о сарадњи. Поред тога, носиоци картице имаће и предност при остваривању права и добијању услуга у државним институцијама, јавним предузећима, локалним самоуправама и установама социјалне заштите.

Картица ће бити персонализована и моћи ће да се користе на целој територији Србије, без обзира на место пребивалишта корисника.

Програм подршке "За наше хероје" реализује се у сарадњи са Привредном комором Србије, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП). Мере и активности везане за картицу погодности "За наше хероје" биће привременог карактера, односно орочене су трајањем пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)