ЗАРАЖЕНО 60, ЈЕДАН ПРЕМИНУО: Данашњи пресек епидемијске ситуације у Пиротском округу

В.Ћ.

02. 12. 2020. у 20:29

ЗАРАЖЕНО 60, ЈЕДАН ПРЕМИНУО: Данашњи пресек епидемијске ситуације у Пиротском округу

Фото: В.Ћ.

НА ПОДРУЧЈУ Пиротског округа, данас је регистровано још 60 новооболелих особа, а једна је од последица ковида 19 преминула у пиротској Општој болници која је у ковид систему.

Број пацијената са пнеумонијама у поменутој Болници данас се повећао на 45 и сви су са подручја округа. Повећава се и број прегледа у пиротској ковид амбуланти где је током дана прегледано 396 особа, а на тестирање у надлежну лабораторију послато је 68 брисева.Већи број прегледа је и у амбулантама у Димитровгарду, Бабушници и Белој Паланци.

Како саопштава пиротски ЗЗЈЗ од почетка епидемије са подручја округа корона је лабораторијски потврђена 1243 случајева, а преминуло је 36 особа.

Због заразе изолација је наложена за 1416 особа. Данас је изолација наложена за 153 особа, а укинута у 87 случајева. Епидемиолошка ситуација у Димитровграду, Белој Паланци и Бабушници је ванредна, а на подручју града Пирота ванредна са даљом тендецијом погоршања-кажу у Цнетру за превенцију и контролу болести пиротског ЗЗЈЗ и предвиђају пораст броја оболелих у наредних десетак дана, због чега је неопходно поштовање свих прописаних ера заштите. Претпоставља се да је број заражених већи за седам до десет пута, али је оболели не јављају здравственим службама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)