ВУЛИН О НАПАДУ НА ПАТРОЛУ КОД КУРШУМЛИЈЕ: Србија неће препустити ни центиметар своје територије

tanjug

01. 12. 2020. у 09:48

Србија неће ни напустити ни препустити ни центиметар своје територије, поручио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин поводом напада на полицијску патролу на територији Куршумлије.

ВУЛИН О НАПАДУ НА ПАТРОЛУ КОД КУРШУМЛИЈЕ:  Србија неће препустити ни центиметар своје територије

Фото Танјуг

Вулин је, након што су српски органи безбедности осујетили намеру групе непознатих лица, која су дошла из правца Подујева, да бесправно секу шуму у Копненој зони безбедности, и то под заштитом особа наоружаних дугим цевима, рекао за ТВ Прва да је реч о "организованим шиптарским бандама" које се крећу са простора КиМ.

Он је оптужио косовску полицију да се понаша као њихов савезник, а за КФОР је рекао да стално објашњава да то није њихова одговорност.

"Волео бих да је то само инцидент, да то нешто што се десило сада и више неће никада. Нажалост, није тако, то су организоване шиптарске банде које се крећу са простора КиМ и секу шуму. То је класична пљачка, али они су веома добро организовани и опремљени, сви су наоружани и чим примете наше снаге, представнике МУП-а, одмах отварају ватру", рекао је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)