БОРКО СТЕФАНОВИЋ ПРОТИВ ИСТОРИЈСКИХ ЧИЊЕНИЦА: Ђиласов сарадник окривио српског амбасадора за сраман потез Црне Горе

Novosti online

28. 11. 2020. у 22:47

БОРКО СТЕФАНОВИЋ ПРОТИВ ИСТОРИЈСКИХ ЧИЊЕНИЦА: Ђиласов сарадник окривио српског амбасадора за сраман потез Црне Горе

Фото: Принтскрин

АМБАСАДОР Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору, саопштено је из Министарства вањских послова Црне Горе,

Како су казали, у складу са чланом 9. и 41. Бечке конвенције о дипломатским привилегијама и имунитетима, Министарство вањских послова Црне Горе прогласило је данас амбасадора Републике Србије у Црној Гори, Владимира Божовића за персона нон грата и затражило да напусти Црну Гору.

- Након дужег и континуираног мешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције, након више усмених и писаних упозорења на неприхватљивост оваквог понашања, јуче је амбасадор Божовић нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао "ослобођењем" и "слободном вољом" црногорског народа, чиме је још једном, на најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство - наводи се у саопштењу.

Сарадник Драгана Ђиласа, Борко Стефановић, пожурио је да за ову ситуацију окриви српског амбасадора, и Србију заједно са њим, рекавши како је Божовић био "непажљив приликом давања изјаве", иако је српски амбасадор помињао искључиво историјске чињенице.

Околности овде очигледно нису битне, већ је у питању намера да се нанесе штета Србији и сопственом народу који је и те како угрожен у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)