КО ЋЕ ДА БРАНИ РУСЕ ОД НАТО? У Скупштини расправа о саставу парламентарних делегација, напредњак Банђур прозвао колеге Шормаза и Драгишића

С. С. Р.

27. 11. 2020. у 20:45

КО ЋЕ ДА БРАНИ РУСЕ ОД НАТО? У Скупштини расправа о саставу парламентарних делегација, напредњак Банђур прозвао колеге Шормаза и Драгишића

Шормаз и Ђукановић на седници ПС НАТО

ВЕСТИ да су посланици Србије, током заседања Парламентарне скупштине НАТО, бранили Русију и председника Владимира Путина, што се раније често дешавало, ако је судити по новоизабраном "српском тиму", убудуће неће бити.

Како је склопљена делегација засметало је посланику СНС Милошу Банђуру, који је оценио да су у њој НАТО лобисти који вређају Русију, како би се додворили Алијанси. Он је тиме прст директно уперио у шефа тима при ПС НАТО Драгана Шормаза, који је, како је рекао, "гласноговорник НАТО:

- Често се питам да ли је он наш представник тамо или њихов овде.

Банђур је поткачио и професора Зорана Драгишића, који је Русију означио као иницијатора протеста испред парламента у Србији. Замерке није имао на позицију Владимира Ђукановића који је такође члан тима при ПС НАто.

Драгишић је, за "Новости", рекао да неће да коментарише став колеге, јер је из истог посланичког клуба.

- Све што имам рећи ћу у оквиру посланичког клуба - рекао је Драгишић, који није желео ни да нам одговори на питање да ли је за чланство Србије у НАТО или да останемо на садашњем нивоу сарадње кроз Партнерство за мир.

Ни Шормаз се овим поводом није оглашавао, али је његова љубав према НАТО одавно позната. Он на "Твитеру" скоро свакодневно хвали Алијансу, а напада Русију, па чак и на тему вируса корона, питајући Москву шта је са вакцином "спутњик".

Банђуру је и засметало и што је у делегацији ОДКС Душан Бајатовић (СПС), наводећи да скоро никад не долази на седнице, као и да се "ствара слика да Русија не може да живи без Бајатовића". Исте замерке имао је и на Стефана Кркобабића из ПУПС, који је заменик члан делегације у ПС СЕ, а ретко се може видети у парламенту.

Како сазнајемо, Бајатовић треба да прими још неколико терапија, јер је заражен вирусом корона, а онда ће одговорити на све оптужбе на свој рачун, које су ових дана стизале са разних страна - од потпредседнице Владе Зоране Михајловић, па до Бинђура.

ТИМОВИ У 11 ОРГАНИЗАЦИЈА

СКУПШТИНА Србије има делегације у 11 међународних организација. То су Савет Европе, ПС НАТО, ПС Франкофоније, ОДКП, ПС православља, ПС Процеса сарадње у Југоисточној Европи, као и у парламентима Централноевропске иницијативе, Медитерана, ОЕБС, Црноморске економске сарадње и Интерпарламентарне уније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)