БАЈДЕН КРЕЋЕ НА СРБЕ НА ТРИ "ФРОНТА": Срђа Трифковић упозорио на притиске које следе (ВИДЕО)

Novosti online

27. 11. 2020. у 18:51

ПУБЛИЦИСТА и историчар, проф. др Срђа Трифковић упозорио је да Србија од нове администрације медијски пројектованог председника САД Џоа Бајдена не може очекивати ништа добро.

БАЈДЕН КРЕЋЕ НА СРБЕ НА ТРИ ФРОНТА: Срђа Трифковић упозорио на притиске које следе (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Новости илустрација

- Ентони Блинкен, за разлику од Хенрија Кисинџера, је тврди идеолог либералног интервенционизма. Он је деведесетих година, док је још био у својим тридесетим годинама, у својству средње рангираног бироктрате био активни саучесник и велики заговорник америчких интеревенција на Балкану, пре свега у БиХ 1993. и 1995, а потом и против Србије на Косову и Метохији 1999. године. он је био велики заговорник током рата у БиХ да треба укинути ембарго на испоруку оружја муслиманима и бомбардовати Србе - подсетио је проф. Трифковић за Хепи телевизију.

Професор је рекао да се Блинкен руководи идејама Мадлен Олбрајт, а оне су (најпростије речено) - мешање у послове других држава.

- То је човек који је почео да гради своју каријеру заговарајући антисрпске интервенције на Балкану. Србија од нове Бајденове администрације не може очекивати ништа добро - рекао је Трифковић и нагласио да би та администрација могла инсистирати на признању лажне државе Косово и на рeвизију Дејтона, а што би значило укидање Републике Српске.

Трифковић је додао да се и присталице Мила Ђукановића надају да ће са новом администрацијом направити закулисни марифетлук који би спречио долазак истинске алтернативе ДПС-у на власт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (7)

David i GOLI JATI III

27.11.2020. 23:14

... rekao je Trifković i naglasio da bi ta administracija mogla insistirati na priznanju lažne države Kosovo i na reviziju Dejtona, a što bi značilo ukidanje Republike Srpske. ... UK of YU - Daton 2 ...