ВЛАДИМИР ОРЛИЋ: Пристојан и поштен свет се са Ђиласима не једначи

Новости онлајн

27. 11. 2020. у 11:22

ВЛАДИМИР ОРЛИЋ: Пристојан и поштен свет се са Ђиласима не једначи

Фото: Архива Вечерње Новости

САОПШТЕЊЕ Владимира Орлића, члана Председништва Српске напредне странке, преносимо у целости.

- Жути тајкун Драган Ђилас, након што је јавност у Србији сазнала за баснословну имовину његовог брата и сумњиве трансакције са елитним вилама реализоване преко његове и братовљеве фирме, сада се брани техником "једначења по Ђиласу". Запомаже наглас: "Ма, ви бисте да се изједначи Вучићев брат са мојим братом!" Па, неће бити. Пристојан и поштен свет се са Ђиласима не "једначи".

- Не може никад да буде једнак поштен човек, што брат Александра Вучића свакако јесте, са једним тајкуном који носи презиме Ђиласа. А то презиме стоји и иза Мултикома, који по признању самог Драгана Ђиласа купује 2011. вилу вредну на милионе евра, али и иза ћерке - фирме, како Драган Ђилас даље образлаже, у којој је његов брат Гојко директор, а која ту скупоцену вилу препродаје даље 2017. године, под сумњивим условима. Поштен човек не може бити једнак са таквима никада. Нити то уопште жели да буде.

- Баш као што не може бити једнак никада један стан, који је брат Александра Вучића купио на кредит, и то у швајцарским францима, и поштено га отплаћивао годинама уз све невоље које су задесиле свакога ко је ушао у ту врсту кредита, са - 29 некретнина у самом центру Београда, колико их поседује Ђиласов брат Гојко, укупне површине од 1.700 квадрата. И то рачунајући само оно познато, оно што је до данас откривено. Никада то не може бити једнако, ма колико жути тајкун натезао своју лошу математику. Не пролази код људи његова навика да се све множи са тридесет, на коју је навикао у својим чувеним малверзацијама са рекламним секундама. Људе занима само истина.

- А истина је за тајкуна Ђиласа, звао се он Драган или Гојко, једнако поражавајућа. И она гласи: све оно за шта годинама лажно оптужујете друге, заправо испод жита радите ви сами, бедници и бесрамници најобичнији. Па још мислите да је читав народ глуп и слеп, да вам све то на безобразлук пролази. Неће моћи. Народ вас је у потпуности прозрео и презрео. Друштво сте само сами себи, па се међусобно "једначите" до миле воље. Са данашњом Србијом и поштеним људима који се за њу боре свакога дана, и никакав проблем немају да ту борбу воде живећи скромно - ви немате ама баш ништа - написано је у саопштењу члана Председништва Српске напредне странке. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)