ИВИЦА ДАЧИЋ: Камберијева провокације је увертира за Дан албанске заставе

Танјуг

27. 11. 2020. у 09:31

ИВИЦА ДАЧИЋ: Камберијева провокације је увертира за Дан албанске заставе

Фото Н. Скендерија

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је истицање заставице Албаније у српском парламенту ''намерна провокација'' посланика Шаипа Камберија са циљем да буде примећен у јавности.

Дачић акт Камберија види и као ''увертиру'' за Дан албанске заставе, који се обележава 28. новембра, а та застава ће се, како каже, истицати од Северне Македоније до Црне Горе.

- Мени је драго што је Камбери ставио и заставу Србије, јер то ретко чини. Али, ово је на неки начин ''увертира'' за Дан албанске заставе коју ће сви да истичу, од Северне Македоније до Црне Горе - рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је навео да је у садашњем сазиву Скупштине мало опозиционих посланика и да је Камбери на неки начин вођа опозиције у парламенту што, како каже, користи тако да сваки његов акт буде ''релативно провокативан'' да би био забележен у јавности.

Дачић је казао да се до сада трудио да буде толерантан и ефикасан у вођењу скупштинских седница и да до јуче није изрекао ниједну опомену, али сматра да је посланик из Бујановца овог пута ''претерао''.

- Немам толеранцију када се крши пословник и основни ред у парламенту у којем није дозвољено да се износе партијске заставе и заставе страних држава - подвукао је Дачић.

Како је рекао, сасвим је друго питање законска регулатива која прописује које заставе могу да користе националне мањине.

- Ако неко има проблем са тим, нека тражи измене тих закона, а не да овако провоцира - рекао је Дачић.

Посланик Шаип Камбери затражио је у четвртак измене Закона о правима и слободама националних мањина и у "прилог томе" поставио заставицу Албаније на посланичку клупу испред себе, али је на инсистирање председника парламента морао је да је уклони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)