ПАЛМА: Ухапсити Нога због претњи председнику Србије и његовој породици!

Novosti online

26. 11. 2020. у 19:37

ПАЛМА: Ухапсити Нога због претњи председнику Србије и његовој породици!

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК ЈС Драган Марковић Палма тражи да Срђан Ного буде ухапшен због претњи председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици.

- Овај Срђан Ного, он прети целој породици председника Србије Александра Вучића. Људи, ја нисам за то да ми на седељкама причамо о томе, него да се спроводи закон. Истог тренутка мора да буде ухапшен. Замислите за време Тита. Да ли је смело тако нешто да се ради. Али за време Тита нисте требали да закључавате врата, црвени пасош је отварао сва врата у свету и била је сигурност за сваког човека. Немојте више да гледате шта ће да вам кажу они са стране. Како се полиција понаша у Француској, видели смо на примеру „жутих прслука“ када су их испребијали. И они ће да ме критикују. Како се понаша Ангела Меркел и немачка полиција, исто смо видели. Шта ће неко да каже. Баш ме брига шта ће неко да каже. Хоћу да живимо у безбедносј земљи, Примените закон“, поручио је председник Јединствене Србије и шеф посланичке групе Јединствене Србије у Скупштини Србије Драган Марковић Палма, приликом постављања посланичких питања последњег четвртка у месецу. „Ово није први пут да се прети председнику Србије и његовој породици. Када ће да се пресече та пракса да тужилаштво каже да неће. Ко у тужилаштву неће ? Ако постоје сведоци и материјални доказ за неко дело, како може да неће. Има нешто што се зове и изузеће судија у неком процесу, је ли тако минстарка правде“, рекао је Марковић обраћајући се министарки правде Србије. Шта ако неко не обавља свој посао. Није министар правде ћата и нису Вас изабрали да будете ћата. Ако не штитите председника државе, шта да каже обичан човек на селу који има 20 бикова и прода их. Доћи ће неко да му отме тај новац. Ајде да чују грађани министарку правде, да ли је ово последњи пут и шта сте ви урадили и шта ћете ви урадити у наредном временском периоду - птиао је председник Јединствене Србије.

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ : СИГУРНА САМ ДА ЋЕ ПРЕСУДЕ БИТИ ОСУЂУЈУЋЕ

Министарка правде Србије Маја Поповић је, одговарајући Драгану Марковићу Палми рекла, да су претње које су изречене председнику Србије и његовој породици, не само од стране Срђана Нога, заиста бруталне.

- Тужилаштво мора да реагује. У овом конкретном случају сам упозната са чињеницама да је апсолутно урађено све у том предмету. Министарство не може да нареди тужилаштву шта да ради, али може да ради надзор. Тренутно је 11 предмета који су живи и који се односе на угрожавање сигурности председника Србије и његове породице. Сигурна сам да ће то бити осуђујуће пресуде, имајући у виду да су већ првостепени поступци завршени, а ми ћемо као министарство дати пуну подршку и судовима и тужилаштву да се брутално санкционишу сви напади и угрожавање сигурности сваког човека у Србији - рекла је миниистарка правде Србије, одговарајући на питање Драгана Марковића Палме.

ПАЛМА: СМАЊИТЕ КОРОНУ

- Доктора Кона изутено ценим, али рекао сам да више нећу да га слушам, јер сам то видео од Александра Вучића председника Србије. Кон је маја месеца рекао да ће јуна, јула и августа вирус корона нестати због високих температура. Вучић га није слушао него је почео да прави нове клиничке центре, да адаптира клиничке центрте и болнице, да набавља медицинску опрему. Чка га није слишао ни Ивица Дачић, који је тада отишао у Кину, која је у то време била најзараженија држава на свету и обишао је више афричких земаља, од који су две повукле признаје независности Косова и Метохије. Ја молим Владу Србије да смањимо медијско тровање људи од стране неких стручњака. Ајмо да о корони причају доктори који лече народ и који се налазе у опреми која се зове „сауна“. Знате ли колико данас болесних људи чека на разне захвате и не могу да се лече, јер не могу да уђу у те болнице јер су све постале ковид. Има их сигурно 2 до 3 хиљаде и да нам се не деси да нам више људи умре од других болести, јер не могу да дођу на ред, због ковид болесника. Јуче је та струка рекла да је стручни део кризног штаба предложио нешто, а да овај други, политички то није прихватио. А ко прави болнице, набаваља опрему, из којих пара ? Корона мора да буде саставни део нашег живота, јер ко зна колико ће то све да траје. Нико не прича о војсци, нико не прича о томе да Звезда вечерас игра. Људи, само о корони. Психички ћемо да уништимо нацију - рекао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)