СТЕФАНОВИЋ: Тражимо хитну реакцију због напада на Вучићеву породицу!

Novosti online

26. 11. 2020. у 18:15

СТЕФАНОВИЋ: Тражимо хитну реакцију због напада на Вучићеву породицу!

Небојша Стефановић

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас у Народној скупштини да смо сви у Србији сведоци учесталих претњи које се упућују породици председника Александра Вучића, али и подједнако опасних покушаја релативизације тих претњи.

- Ми имамо, нажалост, једну појаву на коју сам већ много пута упозоравао, а то је да се породици Александра Вучића, па чак и његовом маленом Вукану, прети на један врло бруталан начин. Подједнаку опасност представља и чињеница да поједини покушавају да створе атмосферу да то делује као нормална ствар - каже Стефановић.

- Надлежни органи морају реаговати на претње, јер какву поруку у супротном шаљу грађанима - када то могу да ураде председнику Србије и члановима његове породице, шта други грађани да очекују? Зато тражимо оштру и хитну реакцију надлежног тужилаштва. И ово није притисак на тужиоце - додаје министар.

- Потребно је да реагују и изјасне се да ли има елемената кривичног дела и поступају – рекао је министар Стефановић, одговарајући у Народној скупштини на питања посланика, и додајући да се закони морају поштовати и сви који их крше најоштрије санкционисати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marko

06.12.2020. 01:15

Ne mora se čekati da li će reagovati Tužilaštvo.Policija ima zadatak da zaštiti svakog građanina,imovinu privatnu i društvenu,državnu,a i svaki građanin ima obavezu da prijavi sve radnje koje neko preduzima protiv pojedinca,imovine i svega drugog što je usmereno protiv državnog uređenja. Policija može hapsiti svakog ko krši zakon,a u članku stoji da je to krivično delo ,kojim se ugrožava bezbednost Predsednika i onda obavestiti Tužilaštvo,a ono će reći ima li elemenata,pod koji član Zakona to potpada,tražiti od Policije dodatne dokaze i onda to sve na Sud.Ovako,niti radi policija niti radi Tužilaštvo.Stefanović je bio na čelu MUP,pa me čudi da tada nije ništa preduzeo. Valjda država ima mere koje će preduzeti protiv Tužilaštva,ljudi koji ne rade svoj posao po Zakonu,jer primaju velike plate,a isto i protiv sudskih organa.Ako ćemo mi građani sugerisati državnim organima i ustanovama šta je njihov zadatak,onda nema te države.