АДВОКАТ ПАЛИБРК: Обрадовић није ни предложио саслушање Вучића

Тањуг

26. 11. 2020. у 15:22

АДВОКАТ ПАЛИБРК: Обрадовић није ни предложио саслушање Вучића

Фото: Тањуг

СУЂЕЊЕ по тужби лидера Покрета Двери Бошка Обрадовића против председника Србије Александра Вучића јер га је у медијима назвао фашистом, завршено је данас у Првом основном суду у Београду, а првостепена пресуда се очекује у законском року од 30 дана.

На данашњем суђењу саслушан је Обрадовић и изведени су други докази, док председник на суђење није био позван, али га је заступао његов пуномоћник, адвокат Драган Палибрк.


Вучићев адвокат очекује да ће Обрадовићева тужба бити одбијена као неоснована.

- Верујем да суд неће дозволити ни у овом, нити у другим поступцима да буде злоупотребљен за политичке размирице и окршаје - каже Палибрк.

Обрадовић, који је тужбом тражио одштету због повреде части и угледа од милион динара, са друге стране, очекује пресуду у своју корист.

Након суђења Вучићев пуномоћник је пренео медијима да Обрадовић уопште није предложио саслушање Вучића поводом ове тужбе:

- Зато га суд није данас ни позвао - рекао је Палибрк и додао да то истиче јер сматра да ће Обрадовић одсуство председника искористити како би рекао да председник наводно "није смео да се појави на суђењу".

То је Обрадовић управо и урадио у својој изјави медијима, тврдећи да Вучић није дошао на суђење, јер нема доказе које би понудио у своју корист.

Адвокат Палибрк је указао да су овакви спорови беспредметни, непотребни и да само затрпавају већ ионако пребукиран суд.

Такође је навео да је упитно како то Обрадовић, који председинка по друштвеним мрежама назива бројним погрдним и увредљивим именима (издајником, манијаком, лудаком, лажовчином итд), може да тужи за повреду части и угледа, јер је назван фашистом.

- На моје питање зашто се осећа увређеним што је назван фашистом и да ли зна уопште шта је то фашизам, Обрадовћ није ништа хтео ништа да одоговори - рекао је Палибрк, указујући да је Вучићу овом тужбом импутирано да је Обрадовића назвао и “лоповом”.

То није тачно, што су, како је додао Палибрк, потврдили и снимци који су данас прегледани, па није јасно зашто се лидер Двери нашао прозваним за нешто што нико није рекао.

Осврћући се на захтев Обрадовића за одштету од милион динара, Палибрк је подсетио да судови толико досуђују породицама за губитак најближих чланова породице.

- Питам се да ли је нечији живот вредан колико и повреда части и угледа неког политичара - навео је Палибрк и подсетио да је просечном Србину потребно да ради две године да би зарадио тај износ.

Обрадовић је тужио Вучића јер тврди да га је у изјави за Телевизију Пинк 13. и 16. фебруара прошле године назвао „лоповом, пљачкашем и фашистом", а новинарима је рекао да очекује пресуду у своју корист.

Вучића оптужује да систематски прогони своје противнике, и говори шта хоће, како тврди, без икаквих доказа.

- Он говори шта хоће и колико хоће, али је питање докле ће - навео је Обрадовић не објашњавајући шта тачно прогнозира.

Истакао је да је он антифашиста, као и његова породица и Српски покрет Двери, док му је деда Витомир Обрадовић страгао од фашиста на сремском фронту, па су му изјавом председника повређени част и достојанство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)