ПОЛИТИЧКО НАСИЉЕ И КРШЕЊЕ СПОРАЗУМА: Директор Канцеларије за КиМ о изјави Мељизе Харадинај

Д. З.

26. 11. 2020. у 00:15

ПОЛИТИЧКО НАСИЉЕ И КРШЕЊЕ СПОРАЗУМА: Директор Канцеларије за КиМ о изјави Мељизе Харадинај

Петар Петковић

ТАКОЗВАНА министарка спољних послова самопроглашеног Косова Мељиза Харадинај данас је још једном јавно разоткрила своју амбицију да буде актер дестабилизације прилика у региону.

Њена изјава да председнику Србије Александру Вучићу до даљег неће бити дозвољен долазак на Косово и Метохију јесте манифестација политичког насиља и недвосмислено кршење споразума Београда и Приштине којима се регулишу посете званичника и слобода кретања, као и свих правила цивилизованог понашања.

Ово се између осталог наводи у данашњем саопшењу за јавност Петра петковића директора Канцеларије за Косово и Метохију поводом изјаве Харадинајеве и додаје да је немогуће ефикасно радити на нормализацији односа у атмосфери у којој су мржња и непријатељство према Србима и Београду доминантна политичка идеологија у Приштини.

- Подсећам да је Мељиза Харадинај имала и непристојне и неумесне коментаре током тродневне жалости за упокојеним патријархом Иринејем и тада нисмо реаговали управо из поштовања према тузи и болу нашег народа. Али њено необуздано понашање се више не може толерисати. Са жаљењем због оваквог неодговорног односа Мељизе Харадинај према будућности дијалога и председнику Вучићу, као главном иницијатору и промотеру процеса помирења и нормализације односа у региону, о њеном најновијем испаду информисао сам релевантне међународне инстанце - додаје у саопштењу за јавност.

Директор Петковић позива представнике Албанаца у Приштини да схвате да “не живимо ни у 2000. ни у 2008. години, и да своје ретроградне јавне наступе и праксу сталног опструирања процеса нормализације замене најзад модерном и конструктивном политиком која ће бити од користи читавом региону, али пре свега Албанцима на Косову и Метохији који и даље живе као таоци сопствених политичких лидера у наметнутом паралелном универзуму.”

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)