ПОСЛЕ ЗАБРАНЕ УЛАСКА У ЈУЖНУ ПОКРАЈИНУ: Весић Приштину тужи Стразбуру

В.Н.

24. 11. 2020. у 21:00

ПОСЛЕ ЗАБРАНЕ УЛАСКА У ЈУЖНУ ПОКРАЈИНУ: Весић Приштину тужи Стразбуру

Фото: Беоинфо

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић најавио је јуче да ће поднети тужбу Суду за људска права у Стразбуру, јер му је власт у Приштини забранила улазак на Косово и Метохију.

Весић је навео да очекује од тога суда да каже да ли је у Европи дозвољено забрањивати кретање људи. Он је за ТВ Пинк поновио да је као разлог за забрану његовог уласка на КиМ у понедељак наведено да је "опасност по безбедност" и оценио да је то "формалан" разлог, а да је суштински разлог оно што је, како каже, требало да уради у Косовској Митровици, односно, да потпише повељу о братимљењу тог града са Београдом.

Весић је рекао да је требало да обиђе и радове на стамбеној згради у Косовској Митровици, за смештај 20 избегличких породица које живе дуже од 10 година у колективном смештају, као и на изградњи парка и игралишта које финансира Град Београд.

- Порука Приштине Србима на КиМ је да српска деца немају право на парк и игралиште, а да Срби немају право на станове. Приштина није зауставила мене већ Град Београд. То је кршење Бриселског споразума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)