ВУЧИЋ И КРАЉ БАХРЕИНА: Разговарали о развоју сарадње

Танјуг

24. 11. 2020. у 17:50

ВУЧИЋ И КРАЉ БАХРЕИНА: Разговарали о развоју сарадње

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са краљем Бахреина Хамадом бин Исом Ал Калифом о могућностима да две државе развијају свестрану сарадњу у складу са обостраним интересом.

Председник Вучић и краљ Хамад су посебно изразили жељу да се унапреди економска сарадња Србије и Бахреина, како повећањем спољнотрговинске размене, тако и кроз инвестиције компанија из Бахреина у Србији.

Вучић је изразио задовољство што је успоставио лични контакт са краљем Хамадом, имајући у виду углед који Бахреин ужива у исламском свету.

Двојица шефова држава су изразила желу да кроз сарадњу и заједничко деловање на међународном плану допринесу очувању мира, стабилности и просперитета.

Саговорници су разговарали о могућностима за сарадњу двеју држава у борби против КОВИД-19, при чему је бахреински суверен српском председнику понудио сваку врсту помоћи.

Краљ Хамад је позвао председника Вучића да посети Бахреин, на шта је председник Вучић узвратио позивом краљу Хамаду да посети Србију, изразивши наду да ће имати прилику да га угости током свог председничког мандата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (58)