МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ И АМБАСАДОР КОРЕЈЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ: Корејски инвеститори задовољни, још компанија планира улагања

Е.Б.Т.

23. 11. 2020. у 17:07

МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ И АМБАСАДОР КОРЕЈЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ: Корејски инвеститори задовољни, још компанија планира улагања

Фото: В.Н.

КОРЕЈСКЕ инвестиције у српску привреду су значајне и надамо се да ће их у наредном периоду бити још више, истакла је данас министарка привреде Анђелка Атанасковић током разговара са амбасадором Републике Кореје Хјонг-Ћан Чеом о унапређењу економских односа две земље.

Она је оценила да су билатерални односи добри и пријатељски, а да је сарадња посебно наглашена у области привреде, културе и просвете.

Амбасадор Че је подсетио да је Yura Corporation инвестирала у више општина код нас, као и да је ове године постављен камен темељац за изградњу фабрике Kyungshin Cables у Смередевској Паланци.

Он је нагласио да су корејски инвеститори задовољни пословањем у Србији, као и да верује да ће више њихових компанија разматрати могућност за улагање у нашу земљу.

Саговорници су се сложили и да је пандемија узрокована Ковидом 19 успорила пословање, али да верују да ће се и то ускоро завршити.

Атанасковићева је захвалила амбасадору Чеу на донираним маскама Министарству привреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)