ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ ГРАЧАНИЦЕ: Срђан Поповић – Срби су уплашени, полиција и КФОР да појачају присуство

Д. ЗЕЧЕВИЋ

21. 11. 2020. у 17:33

КОНСТАТУЈУЋИ да се од постављања билборда са амблемом “УЋК” и натписом “Слобода има име” инциденти у општини Грачаница нажалост настављају покушајем паљења српске заставе, председник општине Срђан Поповић истакао је у изјави “Новостима” да ће од КФОР-а и косовске полиције затражити да појачају своје присуство на овом подручју.

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ ГРАЧАНИЦЕ: Срђан Поповић – Срби су уплашени, полиција и КФОР да појачају присуство

Фото: Д. Зечевић

Истовремено, председник Поповић опомиње да је становништво овог дела Космета уплашено и да због тога од безбедносних структура захтева да проналазе виновнике инцидената и сачувају станвништво.

- Наша обавеза је да од надлежних безбедносних структура захтевамо да обављају свој посао, а на нама да позивамо на мир и будемо са својим народом - рекао је председник Поповић најављујући да ће се обратити и страним амбасадама, као и ОЕБС-у и свим организацијама које су, како наглашава, дужне да брину о безбедности Срба на овом простору.

И док подсећа да је у петак увече група албанских младића покушала да запали српску заставу крај споменика Милошу Обилићу, Поповић наглашава да је серија инцидената на овом подручју започела пре недељу дана када је крај пута у селу Кишница освануо билборд са амблемом “УЋК” и натписом “Слобода има име”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела