ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ ГРАЧАНИЦЕ: Срђан Поповић – Срби су уплашени, полиција и КФОР да појачају присуство

Д. ЗЕЧЕВИЋ

21. 11. 2020. у 17:33

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ЦЕНТРУ ГРАЧАНИЦЕ: Срђан Поповић – Срби су уплашени, полиција и КФОР да појачају присуство

Фото: Д. Зечевић

КОНСТАТУЈУЋИ да се од постављања билборда са амблемом “УЋК” и натписом “Слобода има име” инциденти у општини Грачаница нажалост настављају покушајем паљења српске заставе, председник општине Срђан Поповић истакао је у изјави “Новостима” да ће од КФОР-а и косовске полиције затражити да појачају своје присуство на овом подручју.

Истовремено, председник Поповић опомиње да је становништво овог дела Космета уплашено и да због тога од безбедносних структура захтева да проналазе виновнике инцидената и сачувају станвништво.

- Наша обавеза је да од надлежних безбедносних структура захтевамо да обављају свој посао, а на нама да позивамо на мир и будемо са својим народом - рекао је председник Поповић најављујући да ће се обратити и страним амбасадама, као и ОЕБС-у и свим организацијама које су, како наглашава, дужне да брину о безбедности Срба на овом простору.

И док подсећа да је у петак увече група албанских младића покушала да запали српску заставу крај споменика Милошу Обилићу, Поповић наглашава да је серија инцидената на овом подручју започела пре недељу дана када је крај пута у селу Кишница освануо билборд са амблемом “УЋК” и натписом “Слобода има име”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)