ЛУКАШЕНКО ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ ВУЧИЋУ: Преминуо је мудар и племенит човек, који се у потпуности посветио несебичном служењу Богу и свом народу

Тањуг

21. 11. 2020. у 15:01

ЛУКАШЕНКО ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ ВУЧИЋУ: Преминуо је мудар и племенит човек, који се у потпуности посветио несебичном служењу Богу и свом народу

AP Photo

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изразио је саучешће председнику Србије Александру Вучићу поводом смрти патријарха српског Иринеја.

Лукашенко је у писму саучешћа истакао да је преминуо врло мудар и племенит човек, који се у потпуности посветио несебичном служењу Богу, отаџбини и свом народу.

Навео је да је, док је Иринеј био на челу Српске православне цркве, Србија постигла значајне резултате у јачању суверенитета и независности, грађанског мира и стабилности, очувању духовног, културног и историјског наслеђа.

- У свему томе видим велику личну улогу патријарха Иринеја - навео је Лукашенко.

Истакао је да је православна вера један од темеља блискости народа две земље.

- Веома сам захвалан његовој светости на напорима које је учинио да прошири и развије пријатељство и сарадњу Белорусије и Србије. Сећање на патријарха Ирину заувек ће остати у нашим срцима - нагласио је белоруски председнкик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (77)

Persida Pelin

22.11.2020. 05:25

"Plemenit... Posvetio se sluzenju Bogu..." Toliko lepih reci stize sa svih strana. Mi smo znali koliko je patrijarh Irinej skroman, mudar, razuman, koliko radi na sirenju duhovnih veza, koliko je divan ali to su i mnogi drugi van granica nase zemlje, prepoznali i cenili.