СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Усвојено неколико одлука, једна се тиче грађана Албаније

Танјуг

19. 11. 2020. у 19:47

СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Усвојено неколико одлука, једна се тиче грађана Албаније

Фото З. Јовановић

ВЛАДА Србије усвојила је данас одлуку којом се омогућава држављанима Републике Албаније улазак на територију Републике Србије без путне исправе, са важећом биометријском личном картом.

Ова одлука резултат је потписаног међудржавног споразума између две земље којом ће се олакшати проток људи, робе и капитала и додатно пружити могућност за развијање добросуседских односа земаља Западног Балкана, саопштила је владина Канцелаија за сарадњу са медијима.

Применом ове одлуке, како се наводи, стварају се додатни предуслови за даље развијање привредне, економске, научне, просветне, спортске и културне сарадње између две државе.

ОДОБРЕНА ИСПЛАТА ПОМОЋИ ОД 10 000 ДИНАРА

Влада Србије данас је дала сагласност да се због ангажовања на лечењу и спречавању ширења епидемије заразне болести Цовид - 19, исплати једнократна новчана помоћ од по 10.000 динара запосленима у установама социјалне заштите за смештај корисника чије се радно ангажовање у потпуности или делимично финансира из буџета Републике Србије.

Исти износ биће исплаћен професионалним припадницима Војске Србије у војноздравственим установама, као и здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова. Ова једнократна новчана помоћ биће исплаћена здравственим радницима у заводима за извршење кривичних санкција, као и здравственим радницима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије.

ОДОБРЕНО 150 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПОДРШКУ ТУРИЗМУ

Влада Србије усвојила је Програм распореда и коришћења субвенција за подршку раду туристичких агенција, организатора туристичких путовања због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести ЦОВИД-19. За ове намене Влада је одобрила 150 милиона динара, наводи се у саопштењу са седнице владе.

УСВОЈЕНА УРЕДБА О ЦЕНТРИМА СПОЉНЕ ТРГОВИНЕ У ИНОСТРАНСТВУ

Влада Србије усвојила је Уредбу о центрима спољне трговине у иностранству којом се Влади и Привредној комори Србије омогућава рад на заједничкој промоцији државе и привреде. Усвајањем овог акта уређују се статус, послови и начин оснивања центара спољне трговине у иностранству, саопштено је из владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)