ЗАПОСЛЕНИ У ФЕЈСБУКУ НЕ ЖЕЛЕ У КАНЦЕЛАРИЈЕ: Беспотребно нас излажу ризику зарад профита

Танјуг

19. 11. 2020. у 07:09

Више од 200 запослених у Фејсбуку широм света оптужило је у отвореном писму компанију да их приморава да се врате у канцеларије упркос ризику од корона вируса.

ЗАПОСЛЕНИ У ФЕЈСБУКУ НЕ ЖЕЛЕ У КАНЦЕЛАРИЈЕ: Беспотребно нас излажу ризику зарад профита

Фото: Танјуг/АП

Модератори садржаја Фејсбука тврде да компанија "беспотребно излаже ризику њихове животе ради профита".

Они су позвали Фејсбук да усоји измене политике пословања којима би дозволила наставак рада на даљину и друге бенефиције, као што је бонус због ризика, преноси ББЦ.

Фејсбук је саопштио да већина писаца садржаја писма ради од куће и да ће наставити да раде на тај начин до краја пандемије. 

- Верујемо у отворен интерни дијалног, али такви разговори морају да буду искрени- навео је портпарол компаније. 

Фејсбук је у августу саопштио да запослени у компанији могу да раде од куће до лета 2021.

Та друштвена мрежа, међутим, запошљава хиљаде радника на уговор који званично раде за друге компаније, који су задужени да уоче објаве које садрже кршење политике компаније, као што су спамови, злостављање деце или дезинформацје.

Запослени су у отвореном писму навели да је позив да се врате у канцелаије дошао након што је пропао Фејсбуков покушај да се у већој мери ослони на вештачку интелигенцију за уочавање проблематичних објава. 

Тврде да их компанија, суочена са растућим притиском да се ослободи мржње и дискриминације на мрежи, присиљава да се врате у канцеларије.

- Потребни смо Фејсбуку. Време је да то признате и почнете да цените наш рад. Неморално је да жртвујете наше здравље и безбедност због профита- поручили су модератори садржаја у Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)