БАЈДЕН СЕ ОДРИЧЕ ТАЧИЈА: Није знао да је ратни злочинац?

Танјуг

18. 11. 2020. у 17:12

СВЕ претходне изјаве које је Џо Бајден дао о Хашиму Тачију дате су без знања о томе шта се налази у истрази или у оптужбама пред Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, каже бивши званичник Стејт департмента и Савета за националну безбедност Бертранд Браун.

БАЈДЕН СЕ ОДРИЧЕ ТАЧИЈА: Није знао да је ратни злочинац?

Фото: AP Photo/Andrew Harnik/Принтсцреен

- У дипломатији, ми се сусрећемо са различитим људима и изговарамо разне пригодне ствари. Погледи и изјаве се увек могу променити када се добију нове информације - каже Браун, на питање како види својевремену Бајденову изјаву да је Тачи "косовски Џорџ Вашингтон".

Када је реч о изјави Хашима Тачија и званичника такозване ОВК испред Специјализованих већа и Специјализованог тужилаштва Косова да је управо ова оружана формација створила државу Косово заједно са САД, НАТО и ЕУ, Браун каже да су злочини који се Тачију и осталима стављају на терет "почињени без знања и без икакве подршке америчке владе".

- Ратни злочини и злочини против човечности су недопустиви, без обзира на политичку мотивацију починилаца - нагласио је Браун.

Он указује да су Специјализована већа и Специјализовано тужилаштво Косова формирани за време Обамине администрације, када је Џо Бајден био потпредседник, уз снажну политичку и финансијску подршку америчке владе.

- Америчка влада, у свим скорашњим администрацијама, активно је подржавала истраге, процесуирање и кажњавање ратних злочина, без обзира ко их је и где починио - истакао је Браун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

prljava familija

18.11.2020. 19:53

"zločini koji se Tačiju i ostalima stavljaju na teret "počinjeni bez znanja i bez ikakve podrške američke vlade" ..lol, Tači ne bi postojao bez njih, ko ga je podržavao, nije valjda Kim Un?

buki

18.11.2020. 22:47

Bez podrške Natoa, svi ti albanski zlikovci i glavoseče bi bili pritvoreni već posle prvog pokušaja zločina. Uz pomoć Merkelove, Olbrajtove, Bajdena i njima sličnih, stradale su hiljade nevinih Srba i sav pravdoljubiv svet to dobro zna, a znaju i oni, samo će sada naravno da peru ruke i prave se naivni.

Al Albatross

19.11.2020. 07:05

Nemojte ga vise braniti. Sto ga vise branite jasnije je da je nekompetentan. Imbecil skida masku s lica da bi se nakasljao. Da li je on uopste ziv i pri svesti? Ne moze da kaze ni "dobar dan" samostalno. Cita unapred pripremljen tekst.