МАЛИ: Ђилас мисли да је паметнији од Еуростата

Novosti online

14. 11. 2020. у 15:03

МАЛИ: Ђилас мисли да је паметнији од Еуростата

ТАЊУГ

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) реаговао је на данашње саопштење Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, политичара који изнова показује своје незнање о основама економије.

- Драган Ђилас мисли да је паметнији од Еуростата, а истина је да нема појма. Јуче је објављен њихов најновији извештај за трећи квартал ове године, који приказује привредни раст земаља чланица Европске уније, а у коме се види да све наведене земље имају много већи пад привредне активности него Србија. Наша земља, према подацима Завода за статистику, има тек благи пад од 1,3%. Подаци о привредном расту Републике Србије, које обрађује Републички завод за статитику, добијају се по апсолутно идентичној методологији коју користи Еуростат, а наш систем националних рачуна у потпуности је усаглашен са важећим међународним стандардима. Дакле, подаци су потпуно упоредиви, али изгледа да Драган Ђилас то не може да разуме, јер не зна како систем функционише. Добро је да нема могућност да одлучује о било чему, јер би његово незнање помешано са лоповлуком поново довело нашу земљу пред банкрот – рекао је министар Синиша Мали и додао да податке о привредном расту Републике Србије Завод за статистику шаље Европском заводу за статистику, који их потом објављује у својој бази.

 
Мали каже да Ђилас не може да поднесе добре економске резултате које Србија постиже, те да зато користи добро опробани рецепт и служи се лажима.
 
- Овим информацијама које покушавају да потуре, успевају само да још једном потврде своју нестручност, али и да су љубоморни на резултате наше одговорне економске политике. Верујем да их је посебно погодила чињеница, да за разлику од њих, нисмо потонули у неповрат и да водимо рачуна о увећању животног стандарда грађана. Зато ће од 1. јануара, упркос кризи, бити повећане пензије, минималне зараде, али и плате у јавном сектору, а следеће недеље исплаћено по 10.000 динара здравственим радницима, који се месецима боре против вируса корона - навео је министар.
 
Мали објашњава да су једине рупе о којима може да се прича, рупе које су нам оставили за време њихове владавине, због чега смо били принуђени на тешке мере.
 
- Ми не заборављамо, а не заборавља ни народ како је животарио за време владавине Ђиласа и његове камариле. Њих много боли што су и без идеје и далеко од фотеље. Наш план, у изузетно тешким условима због последица које оставља пандемија вируса корона, очигледно је уродио плодом и од њега не одустајемо. Циљ је да из ове ситуације изађемо са што мање последица и да у што краћем времену подигнемо нашу економију, а то значи и да подигнемо пензије и плате - рекао је Мали.
 
Мали је поновио да је Ђилас неупели покушај политичара коме сметају резултати Србије, али да више никада неће проћи политика обмане, лажи и отимања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)