НЕНАД ПОПОВИЋ: Ђорђевић поново жели да посвађа Србију и Русију

Танјуг

13. 11. 2020. у 14:29

ПРЕДСЕДНИК Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је данас да Млађан Ђорђевић својим "неутемељеним и површним" изјавама настоји да у јавности створи утисак да су односи Србије и Русије лоши и да државно руководство, на челу са председником Александром Вучићем, руши пријатељске и партнерске односе Србије и Русије.

НЕНАД ПОПОВИЋ: Ђорђевић поново жели да посвађа Србију и Русију

Фото: Танјуг

Поповић тврди да Ђорђевић нема никакав контакт са руским државним руководством и институцијама и да се лажно представља као пријатељ Русије чиме, додаје, покушава да уграби понеки политички поен у бирачком телу Србије.

-Као министар у Влади Србије, која је остварила најбоље односе са Руском Федерацијом у историји, захваљујући председнику Александру Вучићу и председнику Владимиру Путину, доследно ћу раскринкавати неистине Млађана Ђорђевића и њему сличних којима је једини циљ слаба Србија која је посвађана са Русијом-наводи Поповић у саопштењу.

За Ђорђевића каже да је "кукавичје јаје" које се подмеће патриотском бирачком телу, да се представља као заговорник сарадње са Русијом, а да се у ствари ради о човеку који је био део власти која је чинила све да посвађа Србију и Русију.

-На срећу, то се никада неће догодити, јер и Млађан Ђорђевић и његови тадашњи шефови никада више неће добити прилику да одлучују о судбини Србије-истакао је Поповић, који је и министар без портфеља у Влади Србије.

Додао је да ће ће влада, уз подршку председника Вучића, наставити да ради на јачању односа са Русијом и реализацији започетих економских пројеката јер је, истиче, чврста сарадња са Русијом гарант економског напретка Србије и очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова.

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оптужио је председника Вучића да је решио да занемари традиционалне савезнике Србије, пре свега Русију која је гарант Резолуције (СБ УН) 1244, по којој су Косово и Метохија међународно признати као део Србије.

Ђорђевић тврди да Вучић Бриселским споразумом, Вашингтонским споразумом, мини Шенгеном и другим акцијама "мало по мало испоручује Косово и даје му пуну независност".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)