КАМПАЊА ЗА ТРЕЋИНУ ЈЕФТИНИЈА: Уочи јунских избора потрошено 10,4 милиона евра

В. Н.

13. 11. 2020. у 10:52

У КАМПАЊИ за јунске изборе странке и коалиције потрошиле су 10,4 милиона евра, што је за 30 одсто мање него за претходну предизборну утакмицу 2016. године.

КАМПАЊА ЗА ТРЕЋИНУ ЈЕФТИНИЈА: Уочи јунских избора потрошено 10,4 милиона евра

Новости

Владајући СНС за шест одсто је смањио трошкове у односу на претходни изборни циклус.

То показује анализа финансијских извештаја учесника на изборима, а коју је у четвртак представила невладина организација "Транспарентност Србија", на онлајн видео-конференцији "Финансирање кампање за парламентарне изборе 2020".

Програмски директор ТС Немања Ненадић рекао је да је од 21 изборне листе која је учествовала на изборима, 18 досад поднело финансијски извештај. Он је навео да се Агенција за борбу против корупције огласила након месец дана од истека рокова и против седам покренула прекршајне поступке. Говорећи о мањим трошковима последње кампање, Ненадић је навео да је главни разлог немогућност да се дође до већих средстава и бојкот једног дела опозиције.

Међу проблемима који су издвојени, наводи се да је у извештајима код неких листа нејасно где су емитовани ТВ спотови чија је израда била плаћена, као и зашто нису разврстани трошкови оглашавања по ТВ станицама, већ су приказани обједињено. Сарадник ТС Златко Минић изнео је да су према извештају РЕМ функционери у кампањи били 367 сати, а од којих је председник владајуће странке Александар Вучић био 169 сати. Изборне листе су имале 344 сата, од којих је листа СНС била присутна 68 сати. А странке које су бојкотовале изборе биле су заступљене 63 сата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)