ЈОШ ЈЕДАН ТЕРОРИСТА ИЗЛАЗИ ПРЕД СУДИЈУ: Сељими сутра на оптуженичкој клупи

Тањуг

10. 11. 2020. у 16:42

ЈЕДАН од чланова Главног штаба терористичке паравојске ОВК Реџеп Сељими сутра ће први пут бити изведен пред судију за претходни поступак Специјализованих већа Косова у Хагу ради упознавања са оптужницом и изјашњавања о кривици.

ЈОШ ЈЕДАН ТЕРОРИСТА ИЗЛАЗИ ПРЕД СУДИЈУ: Сељими сутра на оптуженичкој клупи

Фото архива

Сељимију ће бити прочитана редигована оптужница која га заједно с Хашимом Тачијем, Каријем Весељијем и Јакупом Краснићијем терети по разним видовима кривичне одговорности за ратне злочине и злочине против човечности, након чега ће га судија ће га позвати да се изјасни о кривици по оптужбама за које се терети.

Он може одмах да се изјасни о кривици или у року од 30 дана, на новом рочишту.

Сељими је ухапшен у четвртак, 5. новембра, након чега је заједно са Тачијем и Весељијем из Приштине пребачен у Хаг и смештен у притвор.

Тачи, Краснићи и Весељи јуче су се изјаснили да нису криви за оптужбе за које их терети Специјализовани тужилац Косова.

Пред Специјализованим већима у Хагу, познатим и као суд за злочине ОВК, Сељими ће као и остали одговарати и по командној и по индивидуалној кривичној одговорности за злочине које је ОВК почининла на Косову и Метоји и северу Албаније у периоду, који је обухваћен оптужницом, од марта 1998. до септембра 1999. године.

Оптужбама које су написане у 10 тачака, заједно са осталима се, поред других оптужби, терети за 98 убистава, за 18 познатих жртава присилног нестанка и више од 416 незаконитих притварања, која су извршена било по његовом наређењу, било уз његову помоћ, подршку или са његовим знањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)