ВУЧИЋ ОБИШАО РАДНИКЕ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ КОВИД БОЛНИЦЕ: Сутра ће нам бити најтежи дан! (ВИДЕО)

Novosti online

07. 11. 2020. у 21:55 >> 22:38

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обилази раднике у трећој смени и радове на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу "Земун економија" на Батајничком друму у Београду.

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДНИКЕ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ КОВИД БОЛНИЦЕ: Сутра ће нам бити најтежи дан! (ВИДЕО)

Фото: Танјуг Принтскрин

22:53 - "Борићемо се за Србе на Косову и Метохији"

На питање "да ли одлазак Кадри Весељија у Хаг значи бољи статус Срба на Косову", Вучић одговара:

- Бојим се да нас тада очекују још већи проблеми, али ти људи знају где живе, како живе и ко се бори за њих, нису они за џабе дали подршку нашој странци. Биће проблема, али ми ћемо се борити за њих - рекао је Вучић.

22:43 - Вучић: Сергеј Трифуновић је у праву, лакше им је да ме убију

На питање како коментарише то што се сад СББ хвали што отварају своју пословницу у тржном центру у Београду на води, а до јуче су били против тога, и како коментарише коментар Сергеја Трифуновића да је Амфилохије требало да говори на сахрани Вучића, као и то да угоститељске објекте "инкубаторе заразе" треба затворити, председник одговара:

- Сергеј Трифуновић је у праву, лакше им је да ме убију. Урадите то већ једном. Твитер то није забранио, али су зато забранили председнику САД да каже да су нешто око избора, али нису забранили то да треба да неко убије легитимно изабраног председника - казао је Вучић.

- Што се Галерије тиче, ја сам задовољан тиме, знао сам да је СББ уме да препозна добар посао, и срећан сам због тога. Сви признају да смо направили добар посао у Србији, чак и да ме убију, сви људи ће знати да сам ја то урадио, то је моја идеја, ја сам нашао инвеститоре - рекао је председник Србије.

- Не треба да се затвара ништа, морамо да дамо људима шансу да се поправе, морамо да им дамо шансу да раде, Србија која побеђује је наша Србија, и за то ћемо се борити - нагласио је он.

22:33 - Вучић о изборима у САД: Бајдена познајем боље него Трампа!

- Бајдена познајем боље него Трампа, али нећу да му се улизујем. Рекао сам да је боље да победи Трамп, то и данас мислим - каже Вучић.

Вучић каже да има боље односе са Бајденом, али да Трамп није учестовао у бомбардовању Србије и стварању лажне државе Косово.

- Честитам Бајдену и то је то, надам се да ћемо имати боље односе - казао је Вучић, али се и захвалио Доналду Трампу, Ричарду Гренелу, Иванки Трамп, Џерарду Кушнеру, Роберт О Брајену, због тога што су хтели да саслушају Србију.

22:29 - Београд има 900 новозаражених, чак 60 одсто! Катастрофални резултати и у Крагујевцу!

- Београд је вечерас на 60 одсто, уозбиљите се људи, немојте да губите главу због глупости. Крагујевац, катастрофа, Нови Сад лоше, али Београд и Крагујевац катастрофа - рекао је Вучић.

Вучић је замолио људе да поштују мере.

- Кад чујем да ме зове Лончар, дође ми да скочим кроз прозор јер знам да ће ми саопштити лоше вести, ја бринем за сваки живот у Србији, тешко ми пада јер знам да је неко изгубио мајку или оца, брата или сестру... Извините на мом оваквом излагању вечерас, али ја вас молим да водите рачуна и поштујете мере - рекао је Вучић.

На питање да ли има светла на крају тунела са лошим бројкама новооболелих, Вучић одговара:

- Нема, не надам се, сваког дана су нам све лошије бројке. Мене баш брига шта ће рећи људи ако се уведу ригорозније мере, баш ме брига шта ће рећи људи, битни су само животи људи, али ми желимо да спасимо економију. Од чега да повећамо плате и пензије, од чега, будите поштени, од чега.

- Само будите поштени, према себи, не према мени, кажите да сам ђубре, педер... Супер, све сам то, али поштујте мере - рекао је Вучић.

22:25 - Вучић: Нисам заражен у Црној Гори због тога што сам носио маску!

Вучић каже да у Црној Гори није заражен због тога што је носио маску, а каже и да ће нам за пет дана бити пуни капацитети.

22:23 - Вучић: Реч је о тешкој и опасној болести

Вучић је рекао да не жели да чује приче о вирусу корона као "непостојећој болести".

22:22 - "Лекаре ћу наградити у среду ордењем и одликовањима"

Председник је најавио да ће лекаре наградити у среду ордењем и одликовањима јер су то заслужили.

22:22 - "Имамо новца за црне дане"

Председник је рекао да Србија има новца за црне дане.

- Ја сам случајно рођен у Београду, али сам сељак човек, научио сам да штедим и чувам новац за црне дане, ми ћемо се побринути за ово, али човек који плаћа порезе и доприносе је платио само два дана у болници, све остало плаћа државе. Зато хвала лекарима, и вашој држави. Лекари ће бити похваљени и награђени ордењем у среду, али сада становништво мора да води рачуна - нагласио је Вучић.

22:17 - Вучић: Четири траке на Батајничком путу

Вучић је од града затражио да изгради још две траке на Батајничком путу.

22:15 - Вучић: Честитам радницима

Председник је рекао да смо по броју преминулих смо међу најбољима у Европи, али да се плаши онога што следи.

Фото: Танјуг Притнскрин

Вучић се захвалио радницима, али и медицинским стручњацима на раду.

- Молим људе у Србији да нам ова болница и болница у Крушевцу не буду једини спас. Хвала вам на труду и помоћи држави да смести све пацијенте, болнички капацитети се полако смањују и требају нам нове болнице. Зато вам хвала што радите тако брзо, надам се да ће ово бити готово до 2. децембра, до 1. децембра, али да 2. децембра убацимо сву опрему и да кренемо да примамо пацијенте - рекао је председник.

- Опрему ћемо брзо убацити унутра, то ће бити најбоља опрема, од респиратора до боца кисоника, у Крушевцу ће бити отворена болница пред светог Николу, нешто мања, али биће 150 јединица интензивне неге, ту ће се смештати добар део пацијената из јужне Србије - додао је председник.

22:05 - Вучић најавио најтежи дан

- Сутра ће нам бити најтежи дан, али градимо нове болнице. За 24 дана треба да завршимо све. Свака част људима, браво за раднике - рекао је председник Србије.

Фото: Танјуг Принтскрин

- Ми 2. децембра морамо да примимо нове пацијенте, питање је како ћемо и до тада да издржимо. Нама болнички капацитети истичу - каже Вучић.

До 22 часа имамо 1500 новозаражених, и више, а број ће ићи и преко 3.000 или око 3.000 сутра - упозорио је Вучић.

Фото: Танјуг Принтскрин

Председник је изјавио и да се до сада 34 пута тестирао на вирус корона.

- Држава ће да плати све, а ви морате да завршите радове на време - казао је и додао да се и синоћ тестирао на вирус корона и да је резултат теста негативан.

Нова ковид-болница имаће капацитет од 1.000 кревета, а са површином од 18.000 квадратних метара биће најзначајнија и највећа болница за лечење пацијената оболелих од ковида у нашој земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (42)