ЗОРАНА "ПРОЗИВА" И ЗБОГ ПЛАТЕ: Настављене чарке и на релацији министарка енергетике - директор "Србијагаса"

В.Н.

03. 11. 2020. у 08:00

НАКОН што је удаљила директора "Србијагаса" Душана Бајатовића са састанка са челницима јавних предузећа, министарка енергетике Зорана Михајловић поново је јуче упутила критике на његов рачун, а овога пута теме су биле - проблеми и високе плате у овој компанији.

ЗОРАНА ПРОЗИВА И ЗБОГ ПЛАТЕ: Настављене чарке и на релацији министарка енергетике - директор Србијагаса

Фото И. Маринковић/ Д. Миловановић

- Као потпредседници Владе и ресорној министарки дужност ми је и патриотска обавеза да радим у интересу своје државе и наших грађана. У том смислу мене занимају само рад и резултати. Да будем потпуно отворена, много је проблема у "Србијагасу", посебно ако говоримо о ћеркама-фирмама, почев од "Транспортгаса", "Гастранса", "Согаза" и сл. - навела је министарка Михајловић на свом инстаграм-профилу.

Она је додала да је не занима ко је директор јавног предузећа, већ да ли се ради одговорно и у интересу земље:

- А интерес је само један - енергетска стабилност. И то важи за свако предузеће - ЕПС, ЕМС, Ресавицу и остале. Енергетика треба да нам донесе добитке и профит, а не губитке. Ово је сектор са много потенцијала, држава треба да зарађује на томе, а самим и тим и грађани, а не да појединци зарађују и богате се, а енергетика да сиромаши, јер онда сиромаше и држава и грађани.

Министарка је указала да је свесна да ће бити разних напада на њу и покушаја медијских манипулација, и поручила да је на то навикла:

- Док се ја против тога борим, да ли мислите да ће тај неко то тек тако да пусти и да ћути, а угрожена му је зарада?

У суботу је нова министарка енергетике одржала састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора, са којег је Бајатовић удаљен због, како је саопштено, "непоштовања институције Владе Србије". Министарку је наљутило то што Бајатовић није дошао са сарадницима из свог кабинета већ сам, иако му је речено да дође са њима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)