НАШ МИТРОПОЛИТ ЈЕ ДОЧЕКАО СЛОБОДУ Кнежевић се опростио од Амфилохија: Нека му Бог да вечно блаженство!

А.Н.

30. 10. 2020. у 12:37

НАШ МИТРОПОЛИТ ЈЕ ДОЧЕКАО СЛОБОДУ Кнежевић се опростио од Амфилохија: Нека му Бог да вечно блаженство!

Фото: Танјуг

ДУШКО Кнежевић опростио се од митрополита Амфилохија рекавши да је Црна Гора у дубокој жалости.

"Црна Гора је у дубокој жалости, упокојио се Митрополит црногорско- приморски Амфилохије. Отишао је духовни вођа верујућег народа у Црној Гори. Очински је бринуо о нашем народу у Црној Гори и на читавом српском простору.

Упалио је луч слободе у Црној Гори. Предводећи величанствене литије које су месецима попут река кривудале црногорским путевима, прашњавим џадама, по снегу и леду, киши у сунцу, бранећи угрожене светиње, охрабрио је црногорски народ, да слободно искаже своју жељу и скине аутократски режим.

И као достојан наследник својих претходника на трону Светог Петра Цетињског, учинио је непроцењиво много на помирењу подељеног народа.

Наш Митрополит дочекао је слободу, а оставио је у аманет новим снагама у владајућим структурама да пронађу исправан пут у успостављању друштвеног поретка у Црној Гори који ће поштовати сваког човека, без обзира на веру, нацију и политичку припадност.

Опраштам се са највећим поштовањем од велике личности, митрополита црногорско-приморског, господина Амфилохија, достојног својим духовних учитељима Светом Петру Цетињском, Његошу, Светом Василију Острошком, речима:

Нека му Бог да вечно блаженство!"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)