ЛОНЧАР ОДГОВОРИО МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Сликама ћумеза на малициозан начин ,,подржава напоре лекара и медицинских радника

Новости онлине

29. 10. 2020. у 16:30

ЛОНЧАР ОДГОВОРИО МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Сликама ћумеза на малициозан начин ,,подржава напоре лекара и медицинских радника

Фото: "Новости"

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар одговорио је данас на оптужбе Маринике Тепић, која је објавила фотографије за које тврди да представљају болничке собе у нашим здравственим установама. Он је оценио да је то бацање љаге на лекаре и медицинске раднике који се лавовски боре са новим таласом епидемије вируса корона.

- Неко ко себе назива политичарем, а одазива се на Мариника Тепић, дозвољава себи, у околностима које су никад теже за сваки здравствени систем у свету, да напоре лекара и осталих медицинских радника „подржи“ тако што ће да слика ћумезе и ћошкове који су остали после њихове власти и, по обичају, представи их на малициозан и недостојан начин - рекао је Лончар, па додао:

- Оно чега Мариника не жели да се сети, а на шта је фотографије које „шерује“ болно подсећају, јесте како је српско здравство изгледало за време председника странке којој тренутно припада. И нама је болно да подсећамо да је Србија била оцењена као држава са убедљиво најгорим здравственим системом у Европи, да су пацијенти сами куповали потрошни материјал за операције, да није било лекова, да за пацијенте од ретких болести није постојала буџетска ставка, да је највећа инвестиција била поправка лифта у болници... и да не набрајамо више.

Он је рекао да када неко нема политичку идеју и визију и када нема начина да се нечим паметним и конструктивним представи грађанима Србије, онда мора да тражи пажњу „масе“ на друштвеним мрежама, представљајући своју срамоту, као туђу.

- Својом неспособношћу су довели државу, самим тим и здравство, на саму ивицу амбиса. Почели смо све то да поправљамо, али и градимо ново, али толико тога је уништено и девастирано за време њихове власти, да не можемо да стигнемо све да поправимо. Срећом грађани Србије, па и та и таква Мариника има прилику да се лечи у Србији у условима достојним човека и у складу са свим савременим медицинским тековинама - истакао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)