МИРОВИЋУ ДРУГИ МАНДАТ ЗАРЕДОМ: Консултације пред гласање о покрајинској влади, седница парламента у четвртак

Ј. С.

26. 10. 2020. у 20:32

МИРОВИЋУ ДРУГИ МАНДАТ ЗАРЕДОМ: Консултације пред гласање о покрајинској влади, седница парламента у четвртак

Разговори о Влади Војводине

ПРЕДСЕДНИШТВО Српске напредне странке предложило је Игора Мировића за мандатара нове Покрајинске владе, чији ће коначан састав бити познат на седници покрајинске скупштине која је заказана за 29. октобар.

Мировић, коме је ово други узастопни мандат на челу Покрајинске владе, у понедељак је разговоре о новом саставу свог кабинета са представницима Савеза војвођанских Мађара, Покрета социјалиста, Партије уједињених пензионера Србије, Социјалдемократске партије Србије и Демократског савеза Хрвата у Војводини. У консултацијама су учествовали и представници СНС - Дамир Зобеница, Зоран Гојковић и Дмитар Станишић.

По завршетку ових разговора, Мировић је председнику Скупштине АП Војводине Иштвану Пастору писано потврдио да је сагласан да поново буде мандатар Покрајинске владе.

У саопштењу које је Мировићев кабинет објавио по окончању разговора не наводи се да ли ће социјалисти задржати у новом сазиву Покрајинске владе место секретара за привреду и туризам које је досад према општим оценама веома успешно водио Иван Ђоковић који је уједно био и потпредседник Покрајинске владе. Према сазнањима "Новости", у наредна два дана напредњаци ће на ту тему разговарати са социјалистима.

Како се увелико спекулише, други мандат у Мировићевој влади задржаће досадашњи секретари: Драгана Милошевић (култура, информисање и верске заједнице), Зоран Гојковић (здравство), Зоран Милошевић (образовање), Смиљка Јовановић (финансије) и Владимир Галић (заштита животне средине и урбанизам).

Претходни сазив Покрајинске владе чинила су три потпредседника и 12 секретара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)