„ЗЕЛЕНИ” У ШАПЦУ ПОРУЧУЈУ: Власт је формирана, проблеми да се решавају

А. Д.

23. 10. 2020. у 17:11

„ЗЕЛЕНИ” У ШАПЦУ ПОРУЧУЈУ: Власт је формирана, проблеми да се решавају

Фото: А. Д.

ПОВОДОМ формирања нове власти, огласила се Европска зелена партија, изразивши задовољство што је после вишемесечне неизвесности око изборног процеса коначно одржана конститутивна седница Скупштине града Шапца.

Ипак, "Зелени" су нагласили да су бројни еколошки проблеми који оптерећују територију града на Сави, али и регион и целу Србију, због чега захтевају заједничко деловање свих снага које желе здраво животно окружење.

-Зелени градски одборник др Дејан Павловић, позива све градске одборнике, који сматрају да могу дати допринос у борби против загађења, на формирање надстраначке Зелене одборничке групе која ће, без обзира на политичку припадност њених чланова, кроз зелени дијалог и покретање иницијатива, усмерити деловање локалне самоуправе ка успостављању здравије животне средине- каже се у саопштењу достављеном медијима.

Како додају шабачки "Зелени", најактуелнији проблем је изражено загађење ваздуха у Шапцу, које у првом кораку захтева неодложну акцију усмерену ка унапређењу мониторинга квалитета ваздуха кроз набавку модерније опреме, измену мреже мерних станица, оспособљавање за рад метеоролошке станице и континуирано обавештавање грађана о резултатима мерења.

Европска зелена партија ће зато у суботу 7. новембра у 12 часова на централном градском тргу у Шапцу организовати протестну шетњу и блокаду упозорења раскрснице улица Поп Лукине, Хајдук Вељкове и Краља Милутина.

“Зелени" позивају грађане да се придруже са члановима породица како би свим институцијама локалне самоуправе и државне управе указали на значај решавања овог проблема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)