АНА БРНАБИЋ: За рат против мафије ће нам требати потпуна координација

Тањуг

20. 10. 2020. у 22:45

АНА БРНАБИЋ: За рат против мафије ће нам требати потпуна координација

Фото Тањуг

ЗА најављену борбу против мафије биће неопходна потпуна саборност и координација свих у влади и с председником, Скупштином и правосуђем с обзиром на то да је реч о изузетно опасном питању, изјавила је вечерас мандатарка за састава нове Владе Србије, актуелна премијерка Ана Брнабић.

- Нама је у овом тренутку потребна потпуна саборност за рат против мафије. Изузетно смо успешно ратовали против тајкуна, данас тајкуни не управљају Србијом и не формирају владу као што су некад радили - рекла је Брнабићева у емисији Упитник на РТС-у.

Она је подсетила да је борба потив мафије једно је од три најважнија приоритета нове владе.

- Прва је борба против корона вируса, друго је питање Косова и Метохије, а треће је борба против организованог криминала - прецизирала је мандатарка.

Истакла је да бројеви никад нису бли бољи када је у питању борба против криминала.

- Никада у историји није забележено мање убистава, а забележена је и највећа заплена наркотика у мандату ове владе - рекла је Брнабић.

Говорећи о новом Министарству за мањинска права и друштвени дијалог, Брнабићева је рекла да је то веома важно министарство.

Агенду рада тог министарства, додала је, одредиће нови министар, а приоритет ће бити стални дијалог са организацијама цивилног друштва.

- То је у овом тренутку важна ствар, када као влада можемо да дођемо до бојих решања, да дефинишемо ефикасније неке друге проблеме, а то је могуће само ако имамо бољи дијалог - рекла је Брнабић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)