АМЕРИКАНЦИ СТИГЛИ НА КОСОВО ЗБОГ ГАЗИВОДА! (ФОТО)

Novosti online

20. 10. 2020. у 17:08

АМЕРИКАНЦИ СТИГЛИ НА КОСОВО ЗБОГ ГАЗИВОДА! (ФОТО)

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

НА Косову и Метохији борави група експерата из Сједињених Америчких Држава, поводом тачке Вашингтонског споразума која се односи на акумулацију језера Газиводе.

Тзв. премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти је рекао да стручњаци из САД истражују све потребне модалитете како би израдили студију изводљивости, преноси РТК.

Вест да су амерички стручњаци у Приштини, потврдила је и америчка "амбасада" на КиМ, која је навела да је у понедељак стигла делегација коју предводе представници одсека Стејт департмента за енергетику, провајдери за енергију и пословни лидери, како би разговарала о диверсификацији енергије.

- Диверсификација косовских извора енергије, укључујући прелазак на одрживе алтернативе, кључна је за осигурање косовске безбедности и просперитета. Данашње расправе фокусираће се на то како паметно управљање воденим и енергетским ресурсима широм региона и преко граница може привући нове инвестиције и резултирати дугорочним економским користима за Косово (и Метохију) и Србију - објавила је "амбасада" на свом Фејсбук налогу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)