НОВОСТИ САЗНАЈУ Једна енигма разрешена: СПС остаје у Влади Србије

С.С.Р.

20. 10. 2020. у 12:29 >> 12:29

НОВОСТИ САЗНАЈУ Једна енигма разрешена: СПС остаје у Влади Србије

Фото: Танјуг

СОЦИЈАЛИСТИЧКА партија Србије биће део нове владе и тако наставити коалициону сарадњу са СНС, незванично сазнају Новости.

Тиме је пред данашње Председништво СНС разрешена једна енигма око тога ко ће бити у новом тиму премијерке. И даље се дефинитивно не зна колико ће и које ресоре имати социјалисти.

Подсетимо, јутрос су код премијерке Ане Брнабић били лидер СПС Ивица Дачић и председник ЈС Драган Марковић Палма.

Вучић се састао са Дачићем

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником СПС Ивицом Дачићем.

- Пред Србијом су тешки изазови. Свака политичка странка, али и сваки човек у нашој земљи има обавезу да помогне својој земљи. Пријатељства су у политици ретка, али су заједништво и јединствено деловање кључни за добробит Србије. Само уједињена Србија биће снажнија и успешнија - написано је на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Врх напредњака у уторак ће, на седници Председништва странке, коначно преломити како ће изгледати будућа влада и да ли ће и ко од партнера СНС бити део владајуће коалиције.

Са списком кандидата за будуће министре, који је "скројила" премијерка Ана Брнабић, за сада је, тврде наши извори, упознат само председник Србије Александар Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

Hana

20.10.2020. 13:17

Pred Srbijom su danas brojni izazovi, kao sto su kosovsko pitanje i evrointegracije i pandemija korona i za resavanje istih je potreban sirok politicki i drustveni koncenzus. Iz tog razloga je mozda pragmaticno uzeti i SPS u vladu.

Maki

20.10.2020. 13:25

Логично је да СНС прво изабере свој кадар, па могу и сами да формирају владу. Ана се доказала својим радом да је способна, али није лако изабрати добар кадар, надам се да ће бити још успешнији тим јер је велика одговорност на СНС тек сад кад је Вучић најавио борбу против мафије! Дачић није лоше водио међунардну дипломатију, Вучић и Ана знају најбоље, они су и најодговорнији за нови тим!