ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Вучићу додељено признање Пријатељ Циона

Тањуг

19. 10. 2020. у 19:22

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Вучићу додељено признање Пријатељ Циона

Александар Вучић

МУЗЕЈ Пријатеља Циона у Јерусалиму наградио је признањем "Пријатељи Циона" 11 особа, укључујући председника Србије Александра Вучића, преноси агенција Анадолија.

Како наводи, награда "Пријатељ Циона" додељује се особама које подржавају Израел и и Јевреје.

Оснивач Музеја пријатеља Циона Мајк Еванс објавио је имена 11 особа на четвртом Самиту хришћанских медија, који је у западном Јеруселиму одржан у организацији израелске администрације, наводи се на сајту музеја.


Самиту у музеју присуствовали су израелски предсједник Рувен Ривлин и премијер Бењамин Нетанијаху, као и амерички амбасадор у Израелу Дејвид Фридман.

Међу овогодишњим добитницима награде су и саудијски принц престолонаследник Мохамед бин Салман, бахреински краљ Хамед бин Иса Ал Кхалифа, престолонаследник Саудијске Арабије Бин Салман и потпредседник и премијер Уједињених Арапских Емирата и емир Дубаија шеик Мохамед бин Расхид Ал Мактоум.

На листи добитника су и румунски председник Клаус Јоханис и омански султан Хејсем бин Тарик бин Тејмур Ал Саид.

Раније је награда додијељена америчком председнику Доналду Трампу и шеф Стејт департмента Мајку Помпеу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (93)

Dragan

20.10.2020. 02:34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pristupio društvu velikana koji podržavaju Izrael i Jevreje. Na četvrtom Samitu hrišćanskih medija, koji je u zapadnom Jeruselimu održan u organizaciji izraelske administracije muzej Prijatelja Ciona u Jerusalimu dodelio priznanje "Prijatelji Ciona" našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koga je ovo velika čast.

Kosta

20.10.2020. 07:22

Jevreji i Srbi su napaćen narod, stradali smo mnogo puta. Naše prijateljstvo, pa i zaštita Jevrejima koji su živeli u Srbiji se ne zaboravlja. I novo doba rađa nova prijateljstva, zato je i ova prestižna nagrada našem predsedniku.