НОВОСТИ САЗНАЈУ: Седница Председништва СНС у уторак

Новости онлине

18. 10. 2020. у 14:07

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Седница Председништва СНС у уторак

Фото: Н. Скендерија

СЕДНИЦА Председниства СНС биће одржана у уторак, сазнају Новости.

После те седнице, требало би да се сазна састав Владе Републике Србије.

На тој седници ће, како сазнајемо, мандатар за састав нове Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштити имена нових министара.

Фото: Танјуг

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић именовао 5. октобра је Ану Брнабић за мандатара нове Владе Србије.

Вучић је тада истакао да је одлуука донета након што је саслушао представнике изборних листа, а на основу Устава и у законски предвиђеном року и додао да је било више кандидата и да је на страначком нивоу о томе говорио, као и да је захвалио појединим кандидатима који су веома одани својој странци.

Он је и замолио мандатара да 50 одсто владе буду жене.

- Како бисмо показали како на речима функционише равноправност полова и верујем да ће мандатар имати разумевања за тај захтев - рекао је тада Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (69)

Maki

18.10.2020. 14:50

Рок за формирање Владе није прошао, логично је да партија која је могла сама да формира власт, прво одлучи ко ће из њених редова да представља СНС.

Jasmina

18.10.2020. 16:51

Rok za formiranje Vlade nije probijen i bice ispostovan, to je bitno. Resavanje drugih problema je uticalo na cekanje da se Vlada formira i to se mora razumeti. Verujemo da ce opet biti izabrani vredni,marljivi ljudi koji ce nastaviti da se bore za nasu drzavu.

Ksenci

18.10.2020. 20:36

Bliži nam se dan, kada ćemo znati novi sastav Vlade Republike Srbije. Biće to dobra Vlada, sastavljena od odgovornih ljudi, koji će se žestoko boriti za interese svih nas, baš kao što to sve vreme čini premijerka Ana Brnabić.