ЕВРОПСКИ ПУТ И САРАДЊА СУ НАШИ ПРИОРИТЕТИ: Вучић са Додиком и Човићем разговарао о евроинтеграцијама

Танјуг

12. 10. 2020. у 21:56

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком и замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драганом Човићем, који је данас боравио у посети Републици Србији, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Републике.

ЕВРОПСКИ ПУТ И САРАДЊА СУ НАШИ ПРИОРИТЕТИ: Вучић са Додиком и Човићем разговарао о евроинтеграцијама

Фото: Инстаграм

Састанак је одржан у оквиру наставка регионалних разговора, а теме су биле европске интеграције и перспектива чланства Србије и Босне и Херцеговине у Европској унији.

Саговорници су разговарали и о Пакету проширења Европске комисије, као и о Економско-инвестиционом плану ЕУ за Западни Балкан.

Дискутовало се и о билатералним односима, економској сарадњи и санирању последица епидемије Ковид-19, наводи се у саопштењу.

Говорећи о Пакету проширења за 2020. годину, председник Вучић, Милорад Додик и Драган Човић истакли су важност процеса приступања ЕУ у циљу одржавања снажне европске перспективе региона, као и за даљу трансформацију усмерену на изградњу развијених и стабилних земаља.

Сарадња са европским партнерима на том путу, истакли су саговорници, унапредиће процес приступања.

Уважавајући опредељеност ка приступању Унији, разговарано је о унапређењу регионалне сарадње и јачању добросуседских односа, додаје се у саопштењу.

Наставак развоја региона и побољшање односа, од велике су важности за остварење дугогодишњих спољнополитичких приоритета попут чланства у Европској унији.

- Европски пут Србије и сарадња у региону, представљају приоритете српске спољне политике - истакао је председник Вучић и нагласио да ће план за економски опоравак Западног Балкана и развијање односа у региону допринети економској конкурентности и јачању привреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)