ХОТИ ПРОВОЦИРА ПРЕД ЛАЈЧАКОВУ ПОСЕТУ: Огласио се саопштењем, неће да преговара о ЗСО

Новости онлине

12. 10. 2020. у 20:35

ХОТИ ПРОВОЦИРА ПРЕД ЛАЈЧАКОВУ ПОСЕТУ: Огласио се саопштењем, неће да преговара о ЗСО

Фото ЕПА

ПРИШТИНА неће прихватити додатне преговоре о успостављању Заједнице српских општина (ЗСО), на чему Србија инсистира, саопштено је из кабинета премијера Авдулаха Хотија.

Ово саопштење је уследило уочи посете изасланика Европске уније за дијалог Мирослава Лајчака, током које би управо ЗСО требало да буде главна тема.

Влада у Приштини је саопштила да ће испунити законску обавезу о оснивању ЗСО, али да неће прихватити да се питање ЗСО поново покрене као тема за преговарачким столом са Београдом.

- У наставку ових обавеза, (тзв.) Косово је закључило преговарачки процес за ЗСО откако је постигнут споразум за такав ентитет. Сходно томе, влада неће прихватити излагање ове теме за преговарачким столом, већ ће поштовати обавезе постигнутог споразума, које су потом регулисане одлуком уставног суда - наводи се у саопштењу.

Лајчак, као и шеф канцеларије ЕУ у Приштини Томас Суниог навели су још раније да би приштинска страна требало да предложи модалитете механизма ЗСО.

(Косово онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Varto Marx

14.10.2020. 11:12

Kakvoj vise modaliteta treba znaci ponovo Po starom ustvari kako kaze okupator tako mora biti. Nazalost EU, ne zeli da pritisne okupatora sto je vec potoisano da se toga mora pridrzavati. Srpska vlada da ovakvim ponasanjem sve vise gubi auturitet u svijetu.