ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБИШАО ДОЛИЋЕ: Не можемо да обећамо све, али ћемо да седнемо и да тражимо решења за један по један проблем (ФОТО)

Novosti online

10. 10. 2020. у 10:00

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБИШАО ДОЛИЋЕ: Не можемо да обећамо све, али ћемо да седнемо и да тражимо решења за један по један проблем (ФОТО)

Фото: Инстаграм/авуциц

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је пре војне вежбе Садејство 2020 на Пештеру обишао и село Долиће код Сјенице где је посетио и домаћинство Муриза Шабанреџовића.

Дочекан је домаћински, уз пуну трпезу.

- Много вам је лепо овде... - рекао је Вучић па се онда повео и разговор о надморској висини на којој су Сјеница и Долићи. Уз Вучића је у Долићима и министар Расим Љајић, министар Бранислав Недимовић и директор Путева Србије Зоран Дробњак.  Вучић је домаћине упитао зашто се Раждагиња зове Раждагиња и да је то једино место у Србији које се баш тако зове! Председник је испричао да су ту некада крчили шуму тако што су је палили па да назив села потиче од речи жиће што значи палити, спаљивати. Вучић је испричао и како су Карајукића бунари добили име.

Председник Србије Александар Вучић је рекао да се нада да ће до краја године бити потписан ауто-пут Пожега-Бољаре који је веома значајан за целу Србију, а поготово за мештане ових крајева.

Домаћини су од председника тражили пут до свог села па је он одмах почео да телефонира и да се распитује код Дробњака колико би такав пут коштао.

- За воду смо се договорили, а за пут... Не можемо све домаћине одједном... Што га нису изградили за 70 година? Велика је глад за путевима локалним и регионалним путевима у Србији. Рашка - Пазар мора да се уради - рекао је Вучић који је претходно рекао да ће за три године бити и ауто-пут па ће до Београда моћи да се дође за два сата!

-  Дробњак колико може да кошта тих 13 километара до Црпског, три или четири метра ширине? Нећу ја макадам, такав пут не правим - питао је Вучић Дробњака из Путева Србије претходно питавши и да ли је Пузовић ту из Вода. 

Након телефонског разговора Вучић је саопштио мештанима да ће до 1. јуна бити завршена трафостаница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

Nemac

10.10.2020. 11:27

Infrastrukturni problemi stanovnika Dolica kod Sjenice bice reseni jer drzava ulaze podjednako u svaki deo Srbije, omogucava stanovnistvu sigurniji i kvalitetniji zivot. Izgradnjom puteva jaca i srpska privreda cime se stvara odlicna osnova za dalji razvoj drzave.

Milica

10.10.2020. 11:39

Infrastrukturni razvoj, ulaganje u privredu, industriju i svaki segment drzave odlikuje ovdasnju vlast, gde je Srbija za posl. osam godina postala prakticno neprepoznatljiva i svesna svog potencijala! Ovako izgleda kada se misli na svakog gradjanina!

dzudza basadzija

10.10.2020. 12:02

PREDSEDNICE,SVAKA CAST!DOMACINIMA ISTO!U PRAVU STE!NIJE DOBRO SVE NA "O RUK"!JEDNO PO JEDNO,ALI SIGURNO!DA DA BOG,BILO CIJI,JEL,DA NAM SALJETE STO VISE OVAKVIH SLIKA-FOTOGRAFIJA,AKO JE LAKSE.AKO USPETE DA BUDETE "PREDSEDNIK NARODA"...?NAROD CE I BITI ZAHVALAN!KOLIKO VIDIM,TO VAM NE PADA TESKO...PO SLIKAMA,VIDI SE,BILI STE KOD BAS DOBRIH DOMACINA.DAJ BOZE DA NAS BUDE STO VISE TAKVIH,JER KOLIKO VIDIM,SVI MI,IMAMO DOBROG...PREDSEDNIAKA,DOMACINA,SA DOBRIM SARADNICIMA,RAZUME SE.ZIV NAM BIO!

Srećko Đoković

10.10.2020. 14:18

Smatram da rešenje uvek postoji i daće se naći. Samim dolaskom Aleksandra Vučića situacija će se promeniti drasnično u ovom mestu on šta god da je obećao on je to i ispunio uveren sam u to a na svim mesta je tako i bilo.

Dragan

10.10.2020. 14:31

Predsednik Vučić je na svom putu ka Pešteru svratio i obišao desetočlanu porodicu Šabanredžović. Da su sve Srpske porodice ovako brojčane Srbija ne bi imala problem sa belom kugom. Divim se porodici Šabanredžović gde žive nekoiliko generacija zajedno.