НЕКЕ ОЦЕНЕ ЕК СУ ПАУШАЛНЕ: Ана Брнабић каже да ћемо и даље радити на изборном процесу

Танјуг

08. 10. 2020. у 14:20

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да власт у Србији ради на унапређењу изборног процеса још од 2017. године, и да ће наставити то да чини и даље, али и додала утисак да су поједине оцене из извештаја Европске комисије везане за изборни процес "паушалне", да неке захтевају конкретне примере и податке за оно што се наводи као проблем.

НЕКЕ ОЦЕНЕ ЕК СУ ПАУШАЛНЕ: Ана Брнабић каже да ћемо и даље радити на изборном процесу

Ана Брнабић / Фото Танјуг

На питање да ли у наредном мандату намерава да се у већој мери бави изборним процесом, јер извештај ЕК каже "да ту није било напретка", Брнабић је рекла се већ ради на унапређењу тог процеса, континуирано од 2017. године, када се ушло у процес са ОДИХР-ом, али и мимо тога.

- Најбољи пример за то колико смо сами радили на изборном процесу је јединствени бирачки списак, који је данас ажурнији него било кад раније и наставићемо да радимо на томе - навела је Брнабић.

Она је навела да се са неким коментарима о изборном процесу слаже, али са некима не, те да ће са партнерима из ЕУ разговарати о томе отворено, као и увек до сада.

- За неке неке оцене мислим да су сувише паушалне, неке се понављају без конкретних примера и података о чему се ту ради. Тражићу конкретне примере, јер ја не желим својим послом да се бавим паушално. А, не могу да разговарам са нашим партнерима из иностранства и међународних организација, уколико они дају паушалне оцене и кажу да је нешто проблем, а нема података шта је уствари проблем - рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)