ИСПОВЕСТ СРПСКОГ БИЗНИСМЕНА КОГ СУ ПРЕТУКЛИ У БУДВИ: Те ноћи су позвали моју супругу и рекли јој где да однесе новац

З. У. - С. Ђ.

07. 10. 2020. у 21:00

ИСПОВЕСТ СРПСКОГ БИЗНИСМЕНА КОГ СУ ПРЕТУКЛИ У БУДВИ: Те ноћи су позвали моју супругу и рекли јој где да однесе новац

Фото: Приватна архива

СУЂЕЊЕ за пребијање српског бизнисмена Срђана Кнежевића, власника "Кнез Петрола", крајем августа у Будви, одложено је у которском суду до даљег, јер је оптужени Милан Калоштровић из Петровца на Мору, у међувремену ухапшен у Београду!

Рочиште је требало да се одржи у протекли понедељак, 5. октобра, али је суд обавештен о притварању оптуженог у Србији!

Овај Петровчанин ушао је илегално у нашу земљу, јер је имао забрану уласка. Поред тога, код њега су пронађене лажне Унпрофорове таблице, а у џипу за чијим је воланом био, припадници МУП Србије су нашли и црногорску полицијску униформу и службену значку.

- Код себе је имао француски пасош, а тврдио је да је у Србију ушао јер је дошао због људских права - наводи наш извор. - Он се, међутим, налази на списку особа, које су опасне по безбедност Србије, па му је по том основу ускраћен улазак и боравак.

Иначе, Кнежевић је нападнут 24. августа увече у једном локалу у Будви. Према речима српског бизнисмена, Калоштровић је уз помоћ још неколицине људи покушао да му изнуди око 120.000 евра.

- Те ноћи они су позвали моју супругу и рекли јој да новац однесе у Улицу Баје Пивљанина на Дедињу - рекао нам је Кнежевић и додао да су га све време тукли.

Он је, као људе, који су га напали, поред Калоштровића, означио и адвоката Алексу Станковића, иначе сина црногорског врховног државног тужиоца Ивице Станковића, као и тужиоца Николу Боричића.

ГОВОРИО ЈЕ ДА ЋЕ ДА МЕ ИСЕЦКА

У ИЗЈАВИ коју је Кнежевић дао црногорској полицији, поред осталог, он наводи да га је Калоштровић одвео до златаре, која се налази на десетак метара од локала:

- Ту почиње да ме вређа, говори ми да ће ме исецкати, да му спремим 120.000 евра до ујутру. Неколико пута ме удара у главу, угурао ме у златару и почео да ме шутира ногама и песницама. Све су то гледала два човека која су радила у златари.

Кнежевић даље каже и да се после тога вратио у локал, а за њим је дошао и Калоштровић са седам момака:

- Он ми понавља да сам му дужан 120.000 евра и наставља да ме туче по глави и то траје сат времена. Нису ми дозвољавали да одем. У џепу је имао пиштољ, којим ме је гуркао у бутину...

- Били су присутни и црногорски полицајци, који обезбеђују Алексу Станковића - тврди Кнежевић.

У овом тренутку, међутим, которско тужилаштво због овог догађаја и напада на Кнежевића гони само Калоштровића. Он је, како преносе црногорски медији, полицији и тужилаштву испричао да је са Кнежевићем дуго година био у пријатељским и пословним односима и да му је бизнисмен из Србије у једном од заједничких послова остао дужан.

- Тачно је да смо имали заједничке послове пре пет година, али не постоји дуг, јер сам све своје обавезе измирио - наводи власник "Кнез петрола".

Инспектори будванске полиције прегледали су снимке надзорних камера из локала "Хемингвеј", где је наводно дошло до првог "сусрета". Црногорски портал "Вијести" преноси речи свог извора из полиције, који наводи да се "на снимку види да је Калоштровић два пута ошамарио Кнежевића".

Адвокат Алекса Станковић и тужилац Никола Боричић негирали су да имају било какве везе са поменутим догађајем.

- Све је ноторна неистина. Поднећу тужбу против Кнежевића - рекао је Станковић. - Није било никаквог инцидента, већ само приче о неком дуговању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Vlajko

08.10.2020. 11:16

S obzirom na to da je već u Beogradu u pritvoru i da je iznudu pokušao na teritoriji Srbije a samo delo prebijanja Kneževića je bilo u Crnoj Gori, postoje sve pretpostavke da mu se sudi ovde jer tamo će pravda teško biti zadovoljena pošto se osumnjičeni druži sa sinom tamošnjeg tužioca.