НЕДИМОВИЋ: Избор Ане Брнабић је најбоље решење, нова Влада за две-три недеље

Тањуг

06. 10. 2020. у 10:12

НЕДИМОВИЋ: Избор Ане Брнабић је најбоље решење, нова Влада за две-три недеље

Бранислав Недимовић / Фото Архива Новости

МИНИСТАР пољопривреде у претходној влади Бранислав Недимовић изјавио је данас да очекује да ће нова влада бити формирана за две до три недеље.

Он је додао да је одлука председника Александра Вучића да место мандатара за састав нове Владе повери Ани Брнабић "права ствар" и да је то најбоље решење у овом тренутку.

- Очекујем да седница председиштва странке буде током следеће недеље, да би мандатарка мала довољно времена да изабере свој кабинет, министре и после буде и седница главног одбора, а потом да уђемо у скупштину са новим законом о министарствима и влади, свиме што је потребно - рекао је Недимовић за ТВ Прва.

Он је навео да процењује да би за две до три недеље могла да буде формирана влада.

- У сваком случају завршићемо тај посао у уставном року - рекао је Недимовић.

Упитан да ли ће бити министар пољопривреде и у новој влади Недимовић је одговорио да је то питање за Ану Брнабић, а на питање да ли би то желео, он је рекао да највише воли да ради у свом граду - Сремској Митровици, али да стоји на располагању.

- Видећемо шта ће бити следеће недеље - додао је.

Навео је и да је одлука да Брнабић буде мандатар донета једногласно.

- Оправдано је председник предложио њу, а ја лично увек и у сваком тренутку за њу подигнем две руке и мислим да је она најбоље решење у овом моменту - рекао је Недимовић.

Каже да се на јуцерашњој седници председништва странке разговарало о циљевима нове владе, а да су то без сумње побољшање животног стандарда, реализација програма Србија 2025 у пуном капацитету, да се настави развој инфраструктире и свих започетих пројеката, одржање здравствене сигурности, јачање војног потенцијала.

Упитан да ли је са Вучићем раније разговарао о премијерском месту како се спомињало у јавности, он је рекао да није.

- Разговарали смо како све треба да фунционише, али директно о томе не - истакао је.

Упитан да ли се осећа сигурно у новој влади, рекао је да нема ниједну дилему, али да ће бити како каже мандатар и страначки органи.

- Ја сам више пута рекао и клупа за резервне играче је добро место, можете увек ући са клупе и дати гол - одговорио је Недимовић.

Такође је додао да не види себе у другом ресору, осим пољопривреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)