ШТА СВЕ СРБИЈА ИМА ОД БЕСПИЛОТНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Ратно ваздухопловство је недавно појачано кинеским дроновима, а ево колико их укупно има (ФОТО)

Novosti online

05. 10. 2020. у 14:39

ШТА СВЕ СРБИЈА ИМА ОД БЕСПИЛОТНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Ратно ваздухопловство је недавно појачано кинеским дроновима, а ево колико их укупно има (ФОТО)

Фото: МО Србије

РАТНО ваздухопловство недавно је појачано кинеским беспилотним летелицама.

Набављено је шест дронова ЦХ-92А кинеске поризводње, наоружаних ласерски

вођеним авио-бомбама.

Набавком дронова Војска Србије постала је први корисник таквих ваздухоплова у региону и значајно унапредила своје способности извиђања и дејстава из ваздушног простора.

Набављене беспилотне летелице су мултифункционалне - користе се за извиђање из ваздушног простора, прецизно одређивање координата циљева на земљи, њиховог аутоматског праћења и напада циљева на земљи ласерски вођеним авио-бомбама, обавештајне припрема бојишта, корекције артиљеријске ватре ...

Фото: МО Србије

За Војску Србије, подједнако значајна као и набавка даљински пилотираних ваздухоплова ЦХ-92А је и сарадња са кинеским стручњацима у домену развоја и производње домаће тактичке наоружане беспилотне летелице средњег долета – "Пегаз".

У сарадњи са Кином, договорен је трансфер технологија које би стручњацима Војнотехничког института омогућиле самостално пројектовање и развој беспилотних летелица сличне класе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Cvrle

05.10.2020. 19:09

Strahovito oružje. Nažalost, gledam šta rade našoj pravoslavnoj braći iz Jermenija. Tenkovi i borna kola nestaju u sekundi. Preciznost do u metar. Definitivno, ovo je realnost (ili budućnost) ratovanja jer prevlast u vazduhu determiniše pobednika.