СРАМАН И КУКАВИЧКИ НАПАД НА СРПСКУ ДЕЦУ: Огласио се Ђурић због пуцњаве код Приштине

Танјуг

03. 10. 2020. у 23:58

СРАМАН И КУКАВИЧКИ НАПАД НА СРПСКУ ДЕЦУ: Огласио се Ђурић због пуцњаве код Приштине

Фото Танјуг

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Марко Ђурић захтева да се хитно идентификују и ухапсе особе које су вечерас пуцале на српску децу у Доњој Брњици код Приштине.

У саопштењу које је Канцеларија доставила медијима Ђурић оценује инцидент као сраман и кукавички напад на "нашу младост на Косову и Метохији", те поручује да мора бити расветљен као апсолутни приоритет.

Један од нападача је испалио метак у близини деце и довео у опасност људске животе, и према таквима не може и не сме бити милости, каже Ђурић.

- Безбедност деце, које год националности она била, мора бити ствар општег консензуса и минималне сагласаности, јер како можемо да радимо на помирењу и стварању стабилног и безбедног окружења на Косову и Метохији док постоје људи који сматрају да могу некажњено да деци прете пиштољима - навео је Ђурић

Не улазећи у околности под којима се "дивљачки напад" догодио, Ђурић подсећа да су српска деца убијана и рањавана на Косову и Метохији у нападима терориста и да зато инциденти ове врсте могу имати несагледиве последице и изазвати неконтролисане реакције.

Како је навео, постоје снимци напада, због чега сматра да не може бити никаквог оправдања за спорост или нереаговање полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)