ДАЧИЋ: Комшић пати од потребе да обмањује и лаже јавност

Novosti online

01. 10. 2020. у 15:56

ШЕФ српске дипломатије Ивица Дачић, реаговао је на изјаву члана председништва Босне и Херцеговине, Жељка Комшића, да он прокламује српско - хрватско јединство у борби против БиХ. Његову изјаву преносимо у целости:

ДАЧИЋ: Комшић пати од потребе да обмањује и лаже јавност

Фото Танјуг

- Хрватски члан Председништва  БиХ Жељко Комшић не само да има кризу идентитета, јер као четнички унук на основу муслиманских гласова заступа Хрвате, већ пати и од потребе да обмањује и лаже јавност, оптужујући ме да прокламујем српско - хрватско јединство у борби против БиХ - изјавио је Дачић.

- Где и кад сам ја то, Комшићу, позивао на борбу против БиХ? И зашто бих, кад Србија стално позива на очување територијалног интегритета БиХ. Али БиХ као државе равноправних народа и ентитета, а не исламске џамахирије како твој ајатолах Џаферовић прокламује у програму СДА.

- Не прети БиХ опасност од мене, већ од твог лажног представљања као Хрвата по мери Бошњака, због чега је и настала криза у односима са Хрватском. Зато и не желе да те виде ни у Загребу ни Хрвати у БиХ. Можеш само са неког минарета да бљујеш лажи о томе како Срби и Хрвати руше БиХ. Комсићу, запамти, БиХ никад неће бити исламска држава, па макар и са лажним хрватским коловођом, већ само држава равноправних народа,  и Срба и Хрвата, а не само Бошњака - навео је на крају Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)