ВИ СТЕ ЉУДИ КОЈИ ТРЕБА ДА ШТИТЕ ЗЕМЉУ: Министар Стефановић посетио нову генерацију сутдената КПУ

Танјуг

01. 10. 2020. у 15:29

ВИ СТЕ ЉУДИ КОЈИ ТРЕБА ДА ШТИТЕ ЗЕМЉУ: Министар Стефановић посетио нову генерацију сутдената КПУ

Фото: Министарство унутрашњих послова

МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас новој генерацији студената Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ), да од њих, као од будућих полицајаца, очекује посвећеност, одговоран и вредан рад, јер је, како сматра, без тога немогуће остварити добре резултате.

- Ви сте будући полицајци, ви сте људи који треба да штите земљу и обезбеде да се сваки грађанин Србије осећа сигурно у својој кући, на улицама или на радном месту - истакао је Стефановић на свечаном пријему нове генерације, саопстено је из његовог кабинета.

Министар је указао да је полицијски посао тежак и да подразумева бројна одрицања и велику одговорност, позивајући студенте да не дозволе да их поремете различити притисци и да свој посао раде одговорно, предано, вредно и буду добри полицајци.

То ће, како је навео, грађани умети да врате поверењем, које се стиче дуго и мукотрпно, али се и лако губи.

- Често ћете бити изложени различитим притисцима. Ти притисци долазе некада и од људи који не знају ништа о полицијском послу, али у јавности говоре као да су у полицији провели 30 година - навео је Стефановић.

Према његовим речима, полицијска професија са собом носи задовољство због могућности да се некоме помогне, као и огроман понос јер се служи својој земљи.

Говорећи о раду Криминалистичко-полицијског универзитета, Стефановић је истакао да је поносан што је помогао у обезбеђивању бољих услова за рад ове установе.

- Захваљујући раду ректора Данета Субошића и других професора, Криминалистичко-полицијски универзитет пружа знање и могућност да добијете посао у струци и ствара полицајце на које ће Србија бити поносна - напоменуо је Стефановић.

Фото: Министарство унутрашњих послова

Tekst potpisa

Ректор Субошић истакао је да је најрадоснији дан у свакој образовној институцији почетак школске године и да 49. класа студената наставља традицију претходних по квалитету и просеку остварених поена приликом уписа.

Субошић је истакао да КПУ од ове године има два нова акредитована студентска програма на смеру информатике орјиентисане ка програмирању, који су урађени у складу са потребама Министарства унутрашњих послова.

Према његовим речима, и смер форензике богатији је за два нова програма, док ће за одсек криминалистике КПУ овог месеца предати захтев за акредитацију четири нова студентска програма која ће похађати наредна јубиларна 50. класа у години у којој ће бити обележено и 100 година од прве полицијске школе, коју је основао Арчибалд Рајс.

Министар Стефановић уручио је на свечаности награде најбољим студентима у школској 2019//2020 Немањи Спасојевићу, Сањи Раичевић, Сари Ретхас и Александри Лобановој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)