ХИЉАДУ ДАНА ОД УБИСТВА ОЛИВЕРА: Милена Ивановић тврди да Приштина заташкава истину о атентату

С. Ј. М. - В. М.

01. 10. 2020. у 08:00

СТРАШНО ми је да је толико времена прошло, а да ми још немамо ништа. Истрага у Приштини се стално враћа на почетак и очигледно је да неко ово заташкава и да му не иде у корист да се сазна ко су Оливерове убице. Међутим, верујем да ће се истина сазнати кад-тад, јер она не може заувек да се крије.

ХИЉАДУ ДАНА ОД УБИСТВА ОЛИВЕРА: Милена Ивановић тврди да Приштина заташкава истину о атентату

Милена са сином Богданом, 2018. године

Овако нам је у среду, на хиљадити дан од убиства Оливера Ивановића, говорила његова удовица Милена Ивановић.

- Кад се није одмах открило првих дана ко је пуцао у Оливера, очекивала сам да ће се нешто овако и дешавати. Да ће се трговати његовим убиством, да ће се оно користити у разним "играма" и да ће нас можда и водити на погрешне трагове - каже Ивановићева.

Лидер Грађанске иницијативе СДП је убијен 16. јануара 2018. испред своје канцеларије. Упуцан је са шест хитаца с леђа. Приштина од почетка одбија конкретну сарадњу са Београдом на овој истрази, а према нашим информацијама већ годину и по комуникација између две стране по том питању - не постоји.

Премијерка Ана Брнабић је рекла да Приштини не одговара да се сазна истина о убиству Ивановића.

Према незваничним информацијама, државни органи Србије пре неког времена дошли су до индиција, па чак и до фотографија које указују на особу која би могла да буде непосредни извршилац и раде на прикупљању доказа. О томе је говорио и председник Вучић који је, пре неколико месеци, јавно поставио питање о могућој умешаности Фљорима Ејупија и Лирима Зеке, који су у време убиства боравили у Митровици.

Ејупи, који је према информацијама наших служби, уочи атентата дошао на КиМ из Немачке, познат је као "бомбаш из Подујева". Он је био осумњичен за постављање бомбе под аутобус "Ниш експреса" 2001. када је погинуло 12, а рањено 43 Срба. Иако је ухапшен на основу ДНК трагова, мистериозно је побегао из базе "Бондстил".

Лирим Зека се сумњичи за читав низ криминалних активности - од шверца дроге, преко фалсификовања докумената, до кријумчарења оружја, убиства и силовања. Због дроге је у Немачкој био осуђен на седам година, али је успео да побегне.

Косовско тужилаштво у међувремену је саставило оптужницу за убиство Ивановића у којој се помиње група Срба, наводно предвођена Миланом Радојичићем, иако сам Радојичић није оптужен. Оптужница је написана конфузно јер се мешају наводи о убиству са наводима о организованом криминалу, а оптуженима се ставља на терет помагање и прикривање доказа, али не и само убиство. Радојичић је саслушан у Београду, а Вучић је тада рекао да он "није цвећка", али да према сазнањима МУП и БИА, нема везе са убиством Ивановића.

ЕНИГМА КАМЕРЕ И ЧАУРА

ЈЕДНА од кључних неразјашњених ствари у истрази убиства Ивановића јесте питање ко је, када и како искључио камере на просторијама ГИ СДП које би снимиле убице. Такође, Београд никад није добио снимке силуета убица, које наводно Приштина има, као ни ДНК трагове и анализе. Нису достављене ни пронађене чауре, већ само њихове реплике, као ни сателитски снимци, за које се тврди да су неупотребљиви, иако је тог дана било ведро у Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)